UItkasten Philips b4x23a (/74) (Techniek Radio/TV)

door Ben ⌂ @, Waddinxveen, 11.02.2011, 13:53 (4848 dagen geleden) @ Martin

Deze radio heb ik kortgeleden nog onderhanden gehad en de volgorde van uit elkaar halen is dat je eerst het voorste latje verwijderd door onder 4 schroeven (m3) te verwijderen, daarna de radio met de pootjes voor op de tafel te zetten zodat je het latje voorover kan klappen en de toonregelingen links en rechts losmaken. Leg de spullen in een bakje en maak aantekeningen of foto’s hoe het heeft gezeten.
Daarna de m4 chassis schroeven losmaken en de radio een stukje naar voren schuiven, dan is het mogelijk om de speakerdraden los te solderen, let op dat je de kunststof zijkanten niet smelt.
Zelf heb ik de speakerdraden losgeknipt en opgeschreven hoe zij zaten en losse draden aan de speakers gesoldeerd die ik na het inkuipen weer heb vastgezet met een kousje erover.
De hoogspannings elko wordt ook gebruikt als bevestiging voor de ferrietantenne, deze elco zag er nog goed uit en de radio bromde niet dus die heb ik laten zitten, wel de twee teercondensators bij de uitgangstrafo vervangen C48 en C56. Verder waren 2 veertjes uit het lichtscherm gescheurd en heb dit hersteld door nietjes op een andere plek te zetten. Na het schoonmaken kun je de radio in dezelfde volgorde weer inkuipen. Succes Ben
[image]

--
Een helikopter overzicht heeft pas zin als je niet te hoog vliegt.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum