Hi End buizenversterker. (Gezocht)

door MarcelvdG @, 13.02.2011, 16:44 (4846 dagen geleden) @ Rene Daemen

Och, veel high-end versterkers zijn dermate slecht ontworpen dat ik graag geloof dat ze duidelijk hoorbare afwijkingen veroorzaken. Met andere is daarentegen technisch gezien helemaal niets mis. Het is maar net wat je onder high-end verstaat.

Dat goed ontworpen apparatuur subtiele maar hoorbare afwijkingen geeft is ook niet onwaarschijnlijk; sommige mensen kunnen onder dubbelblinde condities afwijkingen van +/- 0,2 dB in het middengebied horen. Er zijn maar weinig versterkers die zo vlak zijn als je er een luidspreker als belasting aan hangt, om over de luidspreker zelf maar te zwijgen. Daarnaast heb je met een platenspeler met snaaraandrijving en een heel zwaar plateau al snel minder last van gejengel en motorgerommel dan met een licht plateau. Of je daar duizenden euro's voor over hebt is een andere vraag.

De Viddeleerversterker die midden jaren vijftig in Radio Electronica gepubliceerd is, vind ik bijvoorbeeld een origineel en technisch goed doordacht ontwerp. Of een audiofiel er blij van wordt, hangt van de audiofiel af.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum