info en rooster BX 760A (via de RDM) (Gezocht)

door Paul Brouwer @, Haarlem, 13.02.2011, 22:25 (4846 dagen geleden) @ Piet Jansen

Hallo Piet,

Momenteel ben ik bezig met zo'n toestel en het speelt nog goed met alle originele teerknollen en elco's. Overigens heeft de vorige eigenaar dit toestel tot voor kort (ongeveer een jaar) nog heel regelmatig gebruikt. Het heeft wat mechanische ongemakjes en de AVR met EM4 zijn nu aan revisie toe.

Misschien heb jij je wat ongelukkig uitgedrukt of begrijp ik dit niet goed. De AVR staat qua werking los van de EM4. Het feit dat jij aangeeft dat alle originele teercondensatoren er nog inzitten, doet mij vermoeden dat juist die de oorzaak van een matig werkende AVR zullen zijn.

Onder de afstemcondensator zitten een tweetal asjes met een touwtje; ik heb geen idee waar die voor dienen (schakelaars?, ik heb hem nog niet uit de kast gehaald)

Ook hier begrijp ik niet veel van. Bedoel jij direct onder de varco doch boven het chassis? Dan zijn dit de arretpennen die als transportbeveiliging dienen voor de varco en bij plaatsing verwijderd hadden moeten worden en in het daartoe bestemde "lusje" in de achterwand gestoken diende te worden.

Als jij doelt op de snaren (touwtjes??) die aan de zijkant van het chassis zitten dan kunnen dit alleen de snaren voor de zenderschaal en de golfgebied-indicator zijn. Aan de rechterzijde zit immers alleen de zenderknop en de golfgebiedknop.

Groeten,
Paul


PS
Volgens mij werd de fabricage van de BX760A/X eind 1948/begin 1949 gestopt.

--
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum