Bakeliet reparatie (Algemeen)

door Nico ⌂ @, Enschede, 26.06.2011, 14:14 (4690 dagen geleden)

Begin 2011 kocht ik een vrij onbekende radio, de BIN197U, een radio die erg lijkt op de nederlandse BX180U. Het probleem met dit toestel was dat het bakeliet aan beide zijkanten behoorlijk beschadigd was en er ook diverse stukken ontbraken.
[image]
Het idee is nu om dit te repareren met bakeliet poeder, hiervoor heb ik een oude bakeliet stekker in de bankschroef gezet en met een veil deze tot poeder verwerkt.[image]
Vervolgens heb ik met plakband een soort van mal gemaakt.
[image]
Het witte stukje is een stukje papier om ervoor te zorgen dat de verhoging mooi doorloopt.
[image][image]
Vervolgens het poeder in de mal gedaan (ongeveer de helft gevuld) en daarna met secondenlijm dit opgevuld. Ik heb deze lijm gebruikt (gekocht op de beurs in Driebergen)[image]
[image]
Na 1 dag drogen rest van het poeder toevoegen en weer lijn erover.
[image]
Na weer een dag drogen heb ik het plakband verwijderd, echter het papier was ook vast gaan zitten. Dit weer weg geschuurd, maar toen was ik niet helemaal tevreden met het resultaat, het was namelijk niet helemaal recht.
[image]
Toen maar weer een beetje poeder aangebracht en met de lijm opgevuld.
[image]
Dit vervolgens geschuurd, eerst grof (400) vervolgens fijn (1200) en daarna met Commandant 4 en daarna met Brasso bewerkt.
[image]
[image]
Vervolgens is dit nu het eindresultaat, ik ben er tevreden mee, ziet er veel beter dan met zo'n stuk eruit.
[image]
Aan de andere zijde waren ook diverse stukken weg, en dit heb ik op soortgelijke wijze gerepareerd, probleem hier is echter dat het bakeliet poeder welke ik gebruikt heb te licht was. Hoewel dit van een stuk geveild was dat toch echt dezelfde kleur had. Heeft iemand nog een idee hoe dit donkerder te maken?
Het uiteindelijke resultaat is hier te zien

Groet, Nico


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum