Philips 525A antenne kring (Techniek Radio/TV)

door Ed van der Weele † @, Zeist, 08.07.2011, 00:20 (4690 dagen geleden) @ Jaap

klopt maar ik had begrepen dat je dan afwijkingen hebt.

Voor een globale meting valt dat reuze mee. Alleen als je de antenne-ingangskring nauwkeurig wilt afregelen speelt de impedantie van de aangesloten meetzender een belangrijker rol.

Maar ik zag dat de impedantie aanpassing ook heel simpel met R en C kan want ik heb geen idee hoe ik aan een 20 mH spoeltje moet komen.
En dan moet ik natuurlijk ook nog ergens een metalen kokertje zien vinden.

Het is allemaal niet zo spannend. Kijk eens naar hoe Anton van den Oever het heeft opgelost http://www.nfor.nl/archief/index.php?id=83441
In het huidige tijdperk van plastic is het allemaal wat lastiger. Vroeger waren er veel verpakkingen in de vorm van aluminium buisjes, bijvoorbeeld Aspirine of viltstiften. Als dat soort buisjes niet voorhanden zijn kan je het ook nog zelf maken van een stukje roodkoperen waterleiding. Met een cent aan de boven- en onderkant erop gesoldeerd heb je een prachtig afgeschermd buisje om zoiets als een kunstantenne in te monteren. In beide centen boor je een gaatje voor aan de ene kant een kabeltje naar de meetzender en aan de andere een geïsoleerde banaanstekker naar de antenne-entree van de radio.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum