Philips 2531 (Techniek Radio/TV)

door Piet @, Hellendoorn, 09.07.2011, 06:53 (4690 dagen geleden) @ Hans Op den Camp

Heren,

Al bedankt voor de informatie. Schema en gebruiksaanwijzing al uitgeprint en opgeslagen. Voor de rest.... zal het wel niet tot de winter duren voor ik de boel eens goed gaat bekijken:-)) Tja... alles wat ik zo in handen krijg moet uit elkaar...grinnik. Had mijn moeder (en mijn vrouw nu al 47 jaar) al veel commentaar op:-))
Met beetje mazzel kom ik ook nog wel aan reserve buizen. Ik zie ook al artikelen over vervangende buizen en schoonmaken. Dus genoeg te lezen. En.... een orignele speaker zal ergens ook nog wel te vinden zijn...Toch? of niet? Zo aan schema te zien moet het een hoogohmige speaker zijn. Onderzijde nog niet open gehad. Ik houd jullie op de hoogte van de vorderingen.

PS staat al op 220 volt. Maar net als bij de andere projecten...eerst capaciteit meten van de condensatoren, deze aan een kant loshalen en op aparte voeding naar werkspanning brengen. Ik gebruik hiervoor een Keithley voeding die van nul tot 1000volt loopt met stappen van 1 volt met een uitgangstroom van max.10 mAmp. Daarna dan radio langzaam via variac naar werk spanning opschroeven.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum