websites met schema's - overzicht (Techniek Radio/TV)

door Matthias Meijer @, Dordrecht, 11.07.2011, 15:19 (4885 dagen geleden)

Hallo,

Naar aanleiding van het mooie aanbod van Hans van Kampen, keek ik even in de links onder tips en truuks.

Er staat o.a. hier http://www.philipsradios.nl/tips-en-trucs/schema/ het e.e.a., en ook nog na flink graven bij de links http://www.nfor.nl/radioforumservice/index.php?p=links maar echt duidelijk is die laatste niet, en de eerste zeker niet compleet.

Gezien de vele (soms bekende weg) vragen op het forum naar een schema en waar dat te vinden (nog los van dat intikken van het merk/typenummer bij Google in zeer veel van de gevallen binnen enkele klikken bij het betreffende schema uitkomt), ligt hier wellicht een mooie taak voor de forumgebruikers om nou specifiek DIE sites met schema's te noemen die handig kunnen zijn, met een zeer korte (enkele regels) uitleg wat daar te vinden is.

Dat kan dan een mooi overzicht worden in de tips en truuks.

Ik geef alvast een voorzet van sites die ik mis, of waar extra uitleg gewenst is/kan zijn:

http://www.radiodatabase.nl (staat wel in het lijstje bij de links, maar niet duidelijk dat dat één van de betere bronnen van schema's is) zeer veel en goede kwaliteit schema's van voornamelijk radio

http://www.nvhr.nl staat ook in het lijstje, maar geen vermelding van de schematheek die toch de laatste tijd zeer verbeterd is, ook door koppeling aan andere (ook hier genoemde) websites.

http://www.tsf-philips.org/ Franse site met zeer veel zeer hoge kwaliteit schema's, ook van de oudere toestellen waarvan de 'bekende' NL schema's vaak onleesbaar zijn. Ja, vaak in het Frans, maar daar is met de slecht leesbare NL schema's er naast wel uit te komen.

http://bama.edebris.com/manuals/ met name interssant voor de meetapparatuur

http://www.radiomuseum.org/ ja, die ja, die geld kost... Maar voor die ene keer 20 euro (velen kopen een wrak van een radio voor een veelvoud, en dan mag een schema niks kosten), wel onmiddellijk toegang tot een enorme hoeveelheid data.

http://www.tubedata.org/ website van Frank Philipse. Vergt soms een beetje doorzettings(lees: doorklik)vermogen om alles te vinden en te ontdekken, maar herbergt een schat aan buizendatasheets, tv documentatie en gescande boeken.

Dit dan zo'n beetje de belangrijkste sites die ik als eerste raadpleeg als ik eens een schema nodig heb. Bovendien hebben bovengenoemde websites vaak ook nog extra gescande documentatie zoals boeken, folders, achtergrondinfo, catalogi, etc. beschikbaar.

Groeten,

Matthias


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum