Wereldontvanger met transistors... (Algemeen)

door Jim, 01.06.2008, 16:19 (5816 dagen geleden) @ Pieter Vos

Het stroomverbruik van de SONY ICF2001D valt best mee. Het schijnt dat diens voorloper, de ICF2001 (zonder D) een stroomvreter was. Maar meestal gebruik ik deze radio op de adapter want meestal is er wel een stopcontact in de buurt.

Hmmm, ik had een exemplaar zonder D
Ik bleef batterijen slepen. :FIR:

Ook qua ontvangst kwaliteit is de ICF 2001D sterk verbeterd tov zijn voorganger. Maar het is wel een middelgrote radio, duidelijk groter dan de SONY ICF7600GR (die nog steeds nieuw te koop is) maar de ICF 2001D heeft wel een veel beter geluid.

Het geluid en de ontvangst van mijn exemplaar was ook wel in orde, heb hem weggedaan aan iemand die er gebrek aan had voor ongeveen 10 Euro.

Volgens kenners schijnt de SONY ICF2001D nog steeds een superieure radio te zijn, beter zelfs dan de opvolger, de ICF 77. Zo als gezegd, ik vond het toch interessant zo een wereld ontvanger te bezitten naast mijn buizen radio's, die niet die uitgebreide ontvangst mogelijkheden hebben en zeker ook niet portable zijn.

Moet ik ook maar eens op zoek naar een D type. :-D

Het uitzoeken van een goede wereld ontvanger is een studie op zich, vandaar mijn suggestie om eerst eens naar de site van Radio Nederland Wereldomroep te gaan.

Op zeker.
Overigens gebruik ik nu een Yeasu 817 voor dat doel.
Ook portable, en met 8 batterijtjes er in doet hij het ook nog wel een tijdje.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum