Bandrecorder EL 3516 (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 21.07.2011, 17:38 (4679 dagen geleden) @ onbekend

Dag,

Toen mijn vader 2 maanden terug overleed, kwam zijn oude bandrecorder weer boven water. Ik weet dat er op de banden bijzondere stukjes staan (maar ook muziek die mijn broer achterstevoren opnam :)

Het is een Philps EL 3516. Gisteravond kreeg ik hem aan de praat. Ik moet er natuurlijk even bij zeggen dat ik absoluut niet technisch ben! Er zat toen wel al een raar luchtje aan. Maar nu draait er niets meer! Kan iemand mij helpen met een simpele tip?

Groet, Els

Het apparaat heeft lang stilgestaan. Dat kan een probleem zijn, maar is niet noodzakelijk. Stof op buizen en weerstanden die warm worden kan een lichte schroeilucht geven. Een schellaklucht of teerlucht is vervelender. Laten we niet van het ergste uitgaan.
De snaren in Philipsrecorders verworden in de loop der jaren tot dropveters. Alle rek is eruit en soms liggen ze als een zwarte pasta onder in het apparaat. daar zou je naar kunnen kijken. Druk voor de aardigheid de opneemtoets eens in. Als het groene opnameoog gaat branden, werkt de electronica waarschijnlijk nog wel.

Soundman2


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum