Amroh radio (bouwpakket) (Gezocht)

door Ed van der Weele † @, Zeist, 25.07.2011, 22:07 (4673 dagen geleden) @ Paul Brouwer
Bewerkt door Ed van der Weele †, 25.07.2011, 22:16

Voor zover ik weet leverde AMROH geen bouwpakketten voor buizenradio's.

De AMROH ontwerpen bestonden alleen op papier als zogenoemde 'bouwmappen'. Alle benodigde onderdelen moesten afzonderlijk worden aangeschaft.

Je ging met het lijstje uit de bouwmap naar de onderdelenwinkelier en die grabbelde de onderdelen bij elkaar. Er zullen waarschijnlijk wel winkels zijn geweest die dat op voorhand deden als ze verwachtten dat er vraag was naar de onderdelen voor zo'n ontwerp en de zak met onderdelen als "pakket" aanboden, maar gebruikelijk was het niet.

Wat je nu, vijftig of zestig jaar na dato, zult aantreffen zullen ooit gebouwde AMROH ontwerpen zijn. En daar kunnen ook nog door de bouwer van destijds wijzigingen in zijn aangebracht, soms door eigen inzichten erin te verwerken, soms omdat de winkelier niet precies die onderdelen in voorraad had die in de bouwmap werden beschreven.

Of, zoals ik het destijds zelf deed, elke keer een stukje uitbreiding erbij kopen om een uitgebreidere radio te kunnen bouwen. Beginnen met een 1-kringer, dan een 2-kringer om te eindigen bij een luxe superhet.

EDIT:
Er waren wel andere bedrijven dan AMROH die bouwpakketten leverden: o.a. Maxwell in Panningen en Kranenburg in Gouda. Dat waren dan hun eigen ontwerpen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum