Terugloop vraag naar oude radio's? (Algemeen)

door Matthias Meijer @, Dordrecht, 02.06.2008, 19:55 (5815 dagen geleden) @ Klaas

Je wilt ook niet weten hoe vaak een advertentie niet weg wordt gehaald nadat het spul verkocht is.

Voor >99% van de bevolking is het oude zooi die ze het liefst in de container zouden willen gooien, maar in de hoop dat de andere 1% er misschien wat voor over heeft, toch maar te koop aanbiedt. Die <1% markt is gauw verzadigd, dus dan houdt het op en blijf je lang met de spullen zitten.

Verder is het vaak zo dat veel spullen niet worden verkocht door op de pagina zelf een bod te plaatsen. Als ik iets verkoop reageer ik daar in eerste instantie ook niet direct op. Bellen of mailen met de adverteerder om je interesse te tonen komt toch wat serieuzer over.

Zie het ook een beetje als een uithangbord voor jezelf. Zet een mooi toestel 'te koop' al dan niet als lokkertje. Is uiteraard ook niet de bedoeling, maar gebeurt ook.

Inderdaad zie je soms ook met bepaalde regelmaat steeds weer dezelfde (rommel) opnieuw verschijnen.

En sommige dingen lijk je aan de straatstenen nog niet kwijt te kunnen.

En dan nog de factor prijs. Sommige mensen zijn bereid voor een goed toestel een goede prijs te betalen (of te vragen). Niks mis mee, maar als het aangebodene van wat mindere kwaliteit is en er dan nog steeds de hoofdprijs betaald moet worden, tja. Dan houdt het op. Het blijft toch voor een groot gedeelte op afstand kopen zonder precies te weten wat het is.
Honderd kilometer rijden om er achter te komen dat het toch niet is wat je zoekt zal voor de meesten erg teleurstellend zijn.

En als laatste: je moet gewoon geduld hebben, en opeens loop je zo tegen iets moois aan voor weinig. Of komt er iemand die graag iets wil hebben waar hij al lang naar op zoek was.

Groeten,

Matthias


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum