500 Volt elco's: waar bestellen ? (Algemeen)

door Laurens @, Zaandam, 27.07.2011, 16:14 (4673 dagen geleden) @ Lammert

Ik heb er nog nooit problemen mee gehad.
Vergeet niet dat vroeger de elco's ook niet altijd van goede kwaliteit waren. Ik ben bij het repareren van diverse jaren '40 toestellen al vervangen elco's tegengekomen (jaren 50-60 elco's).
De levensduur hangt af van de omgevingstemperatuur, rimpelspanning en werkspanning. Monteer je de elco's goed koel onder het chassis, met voldoende capaciteit om de rimpel op te vangen en met enige overhead, dan zullen de elco's lang mee gaan. In een huls van een oude elco zullen ze door de eigen dissipatie wat warmer worden en mogelijk korter mee gaan.
In buizentoestellen heb je tijdens het opwarmen vaak een inschakelpiek die richting de 400v gaat, op het moment dat de gelijkrichter al warm is maar de eindbuizen nog niet. Daarna zakt de spanning tot zo'n 220-250v, afhankelijk van het toestel. Als je dan een 400v elco neemt, zit je vér van de werkspanning af dus de levensduur zal naar verwachting prima zijn.
Ik heb per ongeluk wel eens een 350v elco ingezet waar 400v op kwam te staan. Dit is 'n jaar lang goed gegaan, uiteindelijk kwam de volgende eigenaar er achter en heeft de elco vervangen.
Dit was een chinese elco...

--
Ik neem op kleine schaal reparaties voor anderen aan voor een leuke prijs.
Stuur een mailtje bij interesse.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum