NIET ZELF DOEN !!!!!!!!! H2SO4 oplossing is zwavelzuur (Gezocht)

door S.Leunissen @, regio Zuid Limburg, 31.07.2011, 19:01 (4913 dagen geleden) @ henk oudenampsen
Bewerkt door S.Leunissen, 31.07.2011, 19:12

Ik snap heel goed waarom maar NIET DOEN !!!!!!! is mijn advies. Ben je chemisch niet bekend met de materie chemisch en veiligheid dan zeer zeker niet doen. Dat wordt zeer risicovol geknoei met zeer sterk zwavelzuur, vast zeer zuiver lood (frame acuuplaat) loodoxyde en loodsulfaat. Zoek op internet maar naar de opbouw van een lood zwavelzuur autoaccu. Een autoaccu bestaat uit 12 cellen van 1,2 volt in serie. Hier zou je moeten volstaan met 4 cellen van 1,2 volt = 4,8 volt klemspanning.

Bij verkeerde chemische balans in de accu of verontreiniging ontstaat waterstof dat zeer ontbrandbaar is.

Zet er maar een papyrusplant in of vul die bak op met andere batterijen oid.

Ik ben chemisch goed onderlegd en heb overwogen om een zeer oude te slopen noodstroomvoorziening van circa 200 -300 van die glazen bakken toen 1,2 volt per bak over te nemen maar heb ervan afgezien vanwege de risicos.

Zwavelzuur (diwaterstofsulfaat) uit accus is zeer sterk corrosief dus ook voor je ogen huid etcetera.

Voor wie wil ...ik ben in het bezit van het VNCI chemiekaarten boek uit 2010. Daarvan kan ik een scan op het forum zetten.

de bruine kleur is loodoxide zeg maar loodroest. http://nl.wikipedia.org/wiki/Loodaccu

hierbij citaat wiki:

Elke cel heeft (in geladen toestand) een elektrode van fijn verdeeld zuiver lood (Pb) en een elektrode van lood(IV)oxide (PbO2), die zich bevinden in een elektrolyt van ongeveer 37 massaprocent zwavelzuur (H2SO4). Het elektrodemateriaal is aangebracht op loden platen die zelf niet aan de elektrochemische processen bijdragen.

Tijdens de ontlading vormt zich een laag loodsulfaat op beide materialen. Tijdens het opladen wordt het loodsulfaat weer omgezet in lood en lood(IV)oxide.

De chemische reacties zijn (links geladen, rechts ontladen):

De volgende reactie voltrekt zich naar rechts aan de anode bij ontladen (oxidatie) en naar links aan de kathode bij opladen (reductie):
Pb (s) + SO42− (aq) ↔ PbSO4 (s) + 2 e−
waarbij ε0 = −0,356 V

De volgende reactie voltrekt zich naar rechts aan de kathode bij ontladen (reductie) en naar links aan de anode bij opladen (oxidatie):
PbO2 (s) + SO42− (aq) + 4 H+ + 2 e− ↔ PbSO4 (s) + 2 H2O (l)
waarbij ε0 = 1,685 V

In ontladen toestand bestaan beide elektroden uit lood(II)sulfaat. Het elektrolyt verandert dan in water, waardoor ontladen loodaccu's bevriezingsschade kunnen ondervinden.


Je bent gewaarschuwd (goedbedoeld).

--
groet Sander
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum