Beurs (Algemeen)

door radiotron.nl @, Hoenderloo, 05.06.2008, 06:55 (5812 dagen geleden)

Zaterdag 7 juni is het in Hoenderloo weer techneutendag’

Het Elektriciteits museum te Hoenderloo organiseert traditie getrouw op zaterdag 7 juni voor de 25
keer weer de jaarlijkse beurs OUDE TECHNIEK.. Een eldorado voor verzamelaars en liefhebbers van oude radio’s en elektrische apparaten. Rondom de muziektent zijn dan weer 50 marktkramen volgestouwd met antieke radio’s, en onderdelen. G
rammofoons, 78 toeren platen, versterkers, telegraaf en telefoon apparatuur, zend en ontvang apparatuur uit de tweede wereldoorlog, antieke Electro apparaten, verlichting enz enz. Het motto is: het moet oud zijn ( 40-100 jaar) en met techniek te maken hebben.
De beurs begint om 9.30 precies en duurt tot ca 13 uur, afhankelijk van het weer.
Het Elektriciteits en Radio Museum zijn deze dag ook open. De toegang is € 4 incl museum kaart geldig tot oktober Op zaterdag 2 augustus wordt dit evenement herhaald.

Beurs

door fred @, 06.06.2008, 18:58 (5811 dagen geleden) @ radiotron.nl

hallo radiotron leuk dat jullie weer een beurs organiseren gezien alle reclame die jullie maken via ditforum is het misschien een leuk idee:CAP: om de eerst 10 bezoekers gratis entree te geven zodat dit forum niet een reclame zuil word voor allerlei commerciele instellingen:-D :-D

Beurs

door Ben Koehorst @, Maartensdijk, 06.06.2008, 21:27 (5811 dagen geleden) @ fred

Fred,

Radiotron behoort tot de oudere en meest bekende radiomusea die Nederland kent. Men organiseert daar regelmatig beurzen om het hoofd boven water te kunnen houden. Wij zien Radiotron niet als een commerciele instelling.

Ben Koehorst
Forumbeheer

Beurs

door fred @, 07.06.2008, 04:39 (5811 dagen geleden) @ Ben Koehorst
Bewerkt door fred, 07.06.2008, 04:44

hallo ben ik dacht dat dit forum bestemt was voor radio verzamelaars en aan verwante zaken:-( als men dan op markt plaats al adverteerdt moet men het forum hier dan ook voor gebruiken ik ben van andere mening maar goed iedereen is hier vrij in ik hoop alleen dat media markt en aan verwante zaken hier geen lucht van krijgen:-D :-D

Onze visie op "commerciële" bijdragen

door Forumbeheer @, 07.06.2008, 19:43 (5810 dagen geleden) @ fred

Fred,

Jij hebt niet de juiste voorstelling van de filosofie achter dit forum en van de regels die daaruit zijn voortgekomen. Het forum is bedoeld als "onafhankelijk medium voor liefhebbers en verzamelaars van oude radio's en gerelateerde zaken". Je kunt dat in de kop van de overzichtspagina lezen. Otto en het moderatorteam houden dit forum met veel plezier in de lucht. Wij zijn de radioliefhebbers daarbij op een zo breed mogelijk vlak van dienst. Dat betekent dat we niet alleen postings toestaan met vragen over b.v. techniek, onderhoud en herkomst van toestellen, maar we beseffen ook dat de hobbyist op een of andere manier in staat moet worden gesteld om toestellen en onderdelen aan te schaffen. Voor dat doel is de rubriek "Vraag en aanbod" gecreëerd.

Nu zouden we, zoals jij blijkbaar voorstaat, die rubriek streng kunnen beperken tot aanbiedingen van gebruikers die de hobby op kleine schaal beoefenen, maar veel toestellen worden aangeschaft op beurzen. Ik denk daarbij b.v. aan de NVHR-dagen, maar ook aan de bekende beurzen die worden georganiseerd door het Radiotron. Ook die beurzen worden al sinds vele jaren druk door onze medeforummers bezocht en ze vormen een constante bron van toestellen en onderdelen voor de hobbyist. Dat verschijnsel willen zeker we niet doodzwijgen.

Maar er zijn natuurlijk grenzen. Als er op het forum een posting verschijnt die doet vermoeden dat die uitsluitend uit winstbejag is geplaatst, dan is zo'n grens overschreden. Nu verwacht ik eerlijk gezegd niet dat een bedrijf als het door jou genoemde Mediamarkt de moeite zal nemen om bij ons te adverteren, maar mocht dat gebeuren, dan zullen wij zo'n posting onmiddellijk verwijderen. Bedrijven houden we liever buiten de deur. Ook postings waarbij vooral naar de hoogste prijs wordt gestreefd, zoals bij veilingen of bij het anderszins vragen om biedingen, zijn niet welkom. Daarom willen we ook een duidelijke (vraag-)prijs vermeld zien.

Uit het voorgaande volgt dat verwijzingen naar veilingsites als Marktplaats en Ebay niet worden gewaardeerd. Maar als iemand nu in een posting aangeeft dat hij op zoek is naar een speciaal apparaat of onderdeel dat toevalligerwijs op MP wordt aangeboden, dan is het een beetje kinderachting om hem daar niet even op te wijzen. Dat zou m.b.v. een e-mailtje kunnen, maar dan wordt de man waarschijnlijk bedolven onder een groot aantal mails van gelijke strekking. Daarom laten we in zo'n geval een verwijzing naar een veilingsite meestal wel toe. En stel dat er op Ebay een heel bijzonder apparaat wordt aangeboden waarover men graag zou willen discussiëren. Moeten we zo'n discussie dan buiten de deur houden? Lijkt me niet.

Randgevallen zijn ook postings van hobbyisten die zich op het randje van de handel bewegen. Ik denk daarbij b.v. aan de regelmatige aanbiedingen van Jan Abee en Achim van Duuren. Als we denken dat zo'n aanbieding in een behoefte voorziet en de heren maken het met de prijs niet te gek, dan laten we dat oogluikend toe. Maar we nemen daarbij geen verantwoording voor de kwaliteit, noch voor de gevraagde prijs van de geboden waar. En als in zo'n geval afspraken en/of gewekte verwachtingen niet worden nagekomen, dan horen we dat graag.

Voor de goede orde: dit verhaal is niet bedoeld als discussiestuk. Ik beschrijf hier eenvoudig onze visie op "commerciële" bijdragen. Het zal nu duidelijk zijn dat we daarbij geen scherp gemarkeerde grenzen kunnen hanteren. Er blijft dus sprake van een grijs gebied. Ook daarom zien wij het forumbeheer gemakshalve als ons privéterrein. Een moderator die vandaag een heel zonnig humeur heeft, kan zodoende de regels wat ruimer interpreteren dan zijn collega misschien gisteren deed. Verder behouden we ons het recht voor om de regelgeving op dit gebied in de toekomst aan te passen.

Namens Forumbeheer,
Ben Koehorst

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum