Ben jij een TV freak? of hou je het bij radio... (Algemeen)

door Klaas, 13.01.2008, 22:25 (5967 dagen geleden)

Hallo medeforummers,

Waar ik wel nieuwsgierig naar ben is of er ook veel belangstelling is naar oude televisies... Welke exemplaren zijn nou het meest in trek, De oudste of de technische hoogstandjes... Hoeveel exemplaren uit de 40-er of begin 50-er jaren zijn er eigenlijk nog over... Wat kom jij tegen na de aanschaf van een ogenlijk prachtig ontwerp uit lang vervlogen tijden... Welk model heb jij... Doet íe het nog, of is het bezit ervan al genoeg als object van kunst... Wat vindt de partner ervan, mag alles staan in de woonkamer of wordt alles verbannen naar hok of zolder... Waar zet jij een groot uitgevallen exemplaar neer... Of heb jij een prive museum... Of gebruik jij hem of haar als aquarium... Of doet het je helemaal niets... Ik ben benieuwd. Trouwens, mijn TX-1422 heeft nogsteeds een horizontale witte streep en staat even op non-actief. Een troost, mijn General Electric console uit '35 speeld wel de sterren uit de lucht.;-) [image]

Ben jij een TV freak? of hou je het bij radio...

door erwin goossens, 14.01.2008, 10:43 (5967 dagen geleden) @ Klaas

hoi klaas .mijn collectie bestaat zowel uit radio;s als uit tv toestellen van de radios bezit ik er een twintigtal (hoofdzakelijk philips en sierra (wat ik nog zoek is een toestel met buizen van de coce vorm (mijn toestellen zijn uitsluitend e buizen de meeste noval en andere rimlock en een toestel uit de 21 serie (een portable zou ik ook graag ergens vinden maar wie weet ooit wel eens de radio s staan niet in een ruimte opgesteld buiten tien stux staan ze verspreid in huis en zorgen ze voor muziek bv in de keuken en nu hier in de pc kamer
wat tv s betreft heb ik alleen philipsen en een arristona oa 21TX280A;;25TX563A..19TX330A en daar een arristona versie van;;een19TX531A EEN

Ben jij een TV freak? of hou je het bij radio...

door erwin goossens, 14.01.2008, 10:47 (5967 dagen geleden) @ erwin goossens

verder gaant op mijn vorige text (die domme enter toets:CRY:

dus verder nog een philips outomatic welke ik het type niet direct kan zien omdat hier vanalles nog boben op staat en nogal een zware tv is en nogal groot dus omdraaien is ff moeilijk en ten slotte nog een philips 17TX330A welke moet hersteld worden deze tv s op die ene na dus staan in mijn kamer op de kast en zijn allemaal op de kabel aangesloten en spelen tog ook een keer om de week om de beurt voor bv het journaal of als er ''af en toe'' is een degelijk programma te zien is en ja ook hier zoek ik nog een toestel nl de latere versies met print of een iets kleinder type tv is altijd welkom
alleen de bedrading is een rommeltje want die liggen door elkaar op de kast achteraan maar het beeld is prima
groetjes

Ben jij een TV freak? of hou je het bij radio...

door Francesco, 14.01.2008, 15:31 (5966 dagen geleden) @ Klaas

Hallo Klaas,

natuurlijk is het allemaal begonnen met de radio hobby.
Ik zie de TV als een uiterst interessante uitbreiding en uitdaging van deze hobby.
Want TV is immers radio! Maar dan met bewegende beelden erbij!
De wondere wereld van vernuftige buizenschakelingen, hoge spanningen, allerhande soorten signalen tegen duizelingwekkende snelheden, en problemen zoals synchronisatie die op geniale wijze werden opgelost vinden we terug in de Wereld der Televisie!
Een radio zou er haast saai naast lijken!
Niet dat dit zo is, laten we niet vergeten dat radiotechniek de basis is van alles wat we nu hebben, daar is het allemaal mee begonnen!
Bovendien zijn er ooit prachtige radio's gemaakt geweest, en ik ben en blijf dan ook radioliefhebber.
Beschouw TV gewoon als een leuke uitbreiding, met zijn eigen typische geneugten en ellende:-D !

Ik heb een 23TX371A op mijn kamer staan, met sprietantenne, speelt heel goed ( na lang sukkelen),en speelt ook regelmatig ( dit doe ik om "leven" in de zaak te houden). Het liefst vanal kijk ik graag films uit de jaren 40 en 50, zoals die zondag nog wel eens op de (letterlijk) buis komen!
Dat heeft zijn charme, oude film op oude TV (onlangs een film gezien over meneer William Friese-Greene, de uitvinder van de bewegende beelden en de arme man zijn levensverhaal, de film was van 1956 en zeer aangrijpend!)!!
In de woonkamer staat een consolemeubel 23CX565A, waar ik na 5 jaar wachten als bij mirakel nog een nieuwe lijntrafo voor heb gevonden.
Het ding speelt nu met periodieke kuren die me het bloed onder de nagels uithalen!
De horizontale sync loop door elkaar, en dit bij onvoorspelbare momenten!!
Buisvoltmeter erbij, scoopje en maar meten, alle spanningen en signalen keurig zoals op schema, dan maar 15 625 HZ bijregelen...tot hij vangt..en dan is het beeld stabiel.
Okee, de hele boel opruimen, achterwand erop, TV op zijn plaats, wat laten spelen, lekker stabiel.
De dag erna een half uur spelen, en dag dag synchronisatie!
Hij blijft mij dit lappen, alsook het geluid wat ergens een slecht contact heeft, dan zacht...opeens met veel gekraak weer luid! En ook dit vind ik niet!
Ik ga hem eens grondig tussenpakken, chassis eruit, solderingen nagaan en de boel grondig controleren tot hij perfect speelt (dit is een typisch gedrag voor een TV met prentplaten, de metalen chassis' zijn vele malen beter!).

Verder staat er nog een 21TX250A in de garage, moet nagekeken worden (bliksem in de beeldbuishals, misschien te veel HS???). Als de lijntrafo OK is, is dat meestal al een hele opluchting.
Ook nog een 23TX351A, maar die moet ook een lijntrafo hebben , dit toestel heb ik dit jaar gekregen...

Zo, dat was het dan ongeveer...
Kortom, radio of Tv...het heeft alletwee zijn unieke charmes!
Soms zie ik op het forum prachtige fotos van radio's voorbij komen waarvan me het water in de mond gaat staan!!!

Groeten,

Francesco:-D

Ben jij een TV freak? of hou je het bij radio...

door Gert Wouters, 14.01.2008, 20:31 (5966 dagen geleden) @ Klaas

Voor zoveel ik er staan heb zijn het hier meer tv's als radio's. Naast mij staat er een hondenhokje te pronken (TX500). Spelend, na er ooit eens een half jaar met de documentatie van Hein Ros aan het werken geweest te zijn (was nu eens bijna alles in kapot). Verder nog een SBR 234 (= Philips 23TX371 voor die het niet weten). Speelt ook, maar valt heeeeeel vaak in panne. Als ik eens veeeel tijd heb ga ik daar eens razzia in houden wat hoogohmige weerstanden betreft, want die lappen het me steeds weer opnieuw. Dan een 17TX112 een 3 tal 21TX143jes. Dan nog zoiets 17TXachtig. Op 1 21TX na, die maar blijft spelen moet ik de rest nog nakijken. En twee Prisma tv's waar ik het typenummer weer van vergeten ben. Eén voor de sloop en één die speelt, maar waar soms de vlammen uit de DY86 vliegen. (moet ik me ook nog eens mee bezig houden). Op de SBR die van 1960 is na is alles uit de fifties.
Op kleurentv na interesseert me eigenlijk enkel alles van voor 1960, de rest is te nieuw :-P .
Nu staan er een paar nog in mijn atelier, een stuk of 3 naast mijn bed (dat zijn de spelenden), het hok mocht ik van mijn ma in de living zetten en staat daar nu al 4 jaar. Mijn liefste vriendinnetje stemt later in met een retrokamer, dus over een jaar krijgen ze allen daar hun stekje.

Ben jij een TV freak? of hou je het bij radio...

door Francesco, 14.01.2008, 22:45 (5966 dagen geleden) @ Gert Wouters

Hallo Gert,

ik heb het ook niet zo op modernere Tv's, na 1966-67 is er niks meer aan...
Wat jij daar zegt over kleurenTV, ik wil even aanvullen dat, moest ik ooit een 21KX100 uit 1964 tegenkomen, ik deze voor geen geld van de wereld zou laten staan!
Een kleurenTV helemaal in buizentechniek (op de print voor PAL decodering na)!
En nog een prachtig meubeltje ook!
De Rolls onder de buizenTV's!
Maar tot die dag blijft kleurentelevisie nog altijd een wonder voor mij...:-)

Groeten,

Francesco

Ben jij een TV freak? of hou je het bij radio...

door Gert Wouters, 15.01.2008, 09:26 (5966 dagen geleden) @ Francesco

Is dat geen K4 chassis?
Volgens mij de droom voor iedere verzamelaar om zoiets in huis te hebben. Maar waar ga je zoiets nog op de kop tikken...:CRY:

Ben jij een TV freak? of hou je het bij radio...

door Francesco, 15.01.2008, 11:59 (5966 dagen geleden) @ Gert Wouters

Hallo Gert,

dat is inderdaad een K4 dacht ik...
En jah...zoals met alles moet je geluk hebben het net tegen te komen...ergens in de buurt zit er wel eentje verscholen op een zolder, in een berghok, zonder dat de mensen er de laatste 20 jaar weet van hebben...
Geduld hebben, soms komen de dingen vanzelf naar je toe.

Ik had ook geen hoop meer om een lijntrafo te vinden voor mijn 23TX371A, maar het heeft niet lang geduurd, of er lag er eentje in de brievenbus, spiksplinternieuw ongebruikt! Een prachtig aanzicht zo een nieuw onderdeel...het lijkt haast modern!

Dus een kwestie van geluk (en geluk afdwingen), en verder de juiste persoon op de juiste plaats...:-D

Trouwens..ooit MOET ik wel een K4 hebben! Ik kan toch niet tot ik sterf naar zwart-wit TV blijven kijken, met al de technische vooruitgang rondom mij!:-D

Groeten,

Francesco

Ben jij een TV freak? of hou je het bij radio...

door Ton Mijnster, 15.01.2008, 13:29 (5966 dagen geleden) @ Francesco

hallo FRancesco,

Naar een K4 kan je lang zoeken.
alleen de k6 is als eerste ktv in europa commercieel verkocht.

mogenlijk heeft er rond Eindhoven wat toestellen gestaan!
maar dat zullen er niet veel zijn.

Groet Ton

Ben jij een TV freak? of hou je het bij radio...

door Klaas, 15.01.2008, 15:47 (5965 dagen geleden) @ Ton Mijnster

Een afbeelding voor het gemak.:-D [image]

Ben jij een TV freak? of hou je het bij radio...

door Francesco, 15.01.2008, 20:49 (5965 dagen geleden) @ Klaas

Jup, dat is ze....
Is ze niet adembenemend???
Wat kan een man nog meer willen????

(voor de duidelijkheid, het gaat om de TV, niet de juffrouw op de beeldbuis):-D

Groeten,

Francesco

Ben jij een TV freak? of hou je het bij radio...

door Martin Deubel @, 15.01.2008, 16:24 (5965 dagen geleden) @ Ton Mijnster

geef mij maar een K8 als het met buizen moet of een K9 of 11 als het met halfgeleiders mag.:OK:


MArtin deubel

--
Past het niet? Pak een hamer!

Ben jij een TV freak? of hou je het bij radio...

door Marcel van Grinsven ⌂ @, Rosmalen, 15.01.2008, 17:31 (5965 dagen geleden) @ Francesco

Hallo,

Laatst stond er een K4 te koop op E-Bay Engeland.

http://cgi.ebay.nl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170181709397&ru=http%3A%2F%2F...

In Nederland zijn ongeveer 160 K4's geplaatst voor test uitzendingen.
De eerste K4 heb ik van een vriend gekocht, de tweede K4 heb ik via mijn
website aangeboden gekregen, deze stond op een zolder van een oude tv winkel.
Dus er is nog altijd hoop om een K4 te vinden.

Groet, Marcel

Ben jij een TV freak? of hou je het bij radio...

door Martin Deubel @, 15.01.2008, 16:23 (5965 dagen geleden) @ Francesco

vanaf 1960 begin ik :)
Ik vind die tv's JUIST intersantje ziet overduidelijk de vooruitgang in de techniek en tegelijketijd de kostenredukties in de toestellen om alles maar zo goedkoop mogelijk te maken.toch zijn dit vaak hele degelijke toestellen.

zelfde als met de plano's...meestal spelen deze toestellen nog.

Ook met radio's richt ik me op het einde van het buizentijdperk dus 1960 en jonger.

Ik heb slechts 2 tv's(ruimtegebrek!!) een 19TX530 uit 1966 en een X24T732 (met buizen transistors en een IC!!)uit 1971 beide tv's werken probleemloos en een is geschikt voor videoweergave.

verder heb ik wat modernere kleurenportables en een transistor zwart/wit uit de 70er jaren.

een van deze TV's heb ik op de hobbykamer in gebruik.

--
Past het niet? Pak een hamer!

Ben jij een TV freak? of hou je het bij radio...

door Gerard Jongbloed ⌂ @, Bergen NH, 15.01.2008, 13:02 (5966 dagen geleden) @ Klaas

Mijn eigen hobby-roots liggen bij buizenradio's en -versterkers. De "nostalgie" ligt daar dus ook. Want juist de extra mogelijkheden die internet biedt (achterhalen van schema's, buisgegevens, "het" forum enz.) heeft ervoor gezorgd dat "de oude hobby" weer werd opgepakt, met accent op radio's (vooral periode 1945 tot 1955) en op zelfbouw (uitproberen van schakelingen van rechtuit-ontvangers).
Die echt oude t.v's interesseren me echter zondermeer. Dat heeft echter een andere reden: mijn vader - als Philips man - was betrokken bij de t.v. ontwikkeling; we hadden dus ook direct bij de start van de Philips experimentele televisie (alleen Eindhoven en directe omgeving; in mijn herinnering vanaf 1948) televisie in huis. Ik heb in die tijd, als manneke van pakweg een jaar of 6, steeds wisselende toestellen "langs" zien komen die dan in de thuisomgeving getest en beoordeeld moesten worden. Elke twee weken kwam er weer een blauw VW busje langs om één of meer toestellen te brengen en op te halen. Wanneer ik dus op Marktplaats bijv. een TX400 voorbij zie drijven, kopieer ik de foto's en bewaar die wel ergens, gewoon als "sweet memory". Maar daar houdt het zo ongeveer mee op. Ik heb geen verstand van t.v. techniek terwijl ik sowieso geen ruimte heb voor die grotere toestellen. Een TX400 zou nog net gaan, maar om zo'n toestel te kopen, alleen maar om 'em ergens neer te zetten, trekt me niet aan. Geen t.v's dus.

Ben jij een TV freak? of hou je het bij radio...

door piet h. bakker, 15.01.2008, 16:43 (5965 dagen geleden) @ Gerard Jongbloed

De verzameling hier bestaat uit de serie tv-toestellen van 1951 t/m 1961, maar
daar ik de experimentele uitzendingen in 1948 gemist heb, ben ik nog wel op zoek naar die experimentele ontvanger van toen,het hondje, om daarop de eerste uitzending van die tijd in z/w opnieuw te kunnen herhalen. Dat ene onderwerp ging over de wederopbouw van de Wieringermeer in 1948, mn plaats van drooggevallen,( of geboren zijn,) en waarvan de film nog wel te vinden is in Hilversum.
De andere uitzending , de kroning van Elisabeth II van Engeland was de eerste spectaculaire BBC /Eurovisie uitzending van 1953, en voor vertoning op de hondenhokken nu ook nog de meest geschikte z/w-vertoning op de hondenhokken, vind ik, Her Majesty is net als de hondenhokken ook nog steeds in functie !
En... de prive ontvangantenne van vroeger hoort daar ook eigenlijk wel bij.
Nu dan uitgerust met de verbeterde DVB-T antenne , de DVB-T settopbox en de kanaal 4 modulator ervoor geschakeld.
TV dus !

Ben jij een TV freak? of hou je het bij radio...

door Cornelisjan, 22.11.2013, 08:30 (3828 dagen geleden) @ Gerard Jongbloed

Beste Gerard,

Ik ben Cor (54 jaar) uit Lopik, ja vlak bij die hoge televisie toren en sinds enkele dagen op dit Forum.

Wat een leuk verhaal m.b.t. "Ben jij een TV freak? of hou je het bij radio..."

Ik ben erg enthousiast over de TX400 (heb er 2 om op te knappen) en wil graag meer over de geschiedenis hiervan weten.

Mijn vraag is kunnen we een keer met elkaar bellen?

Ik hoop iets van u te mogen vernemen.


Met vriendelijke groet,

Cor Lekkerkerker
Lopik

Ben jij een TV freak? of hou je het bij radio...

door Gerard Jongbloed ⌂ @, Bergen NH, 22.11.2013, 13:06 (3828 dagen geleden) @ Cornelisjan

Dag Cor,
Was even zoeken: die thread van ongeveer januari 2008...
Maar Cor, in 1948 was ik een manneke van 5 jaar. Veel meer dan wat ik destijds schreef, weet ik niet. Dus ook niet over de geschiedenis ervan. De namen Werner en Kerkhof waren namen van collega's van mijn vader, hoewel die twee echt in de t.v. techniek zaten, de elektronica dus. Mijn vader's "pakkie an" was het toegankelijk maken van de techniek voor de gebruiker. De tussenstap tussen de techniek en de meubelmaker die de kast maakte. Bediening, kanalenkiezers, beeldbuismaskers enz., daar zat hij regelmatig over te "puzzelen".

Maar zoals ik in de thread schreef, heb ik dus vele toestellen langs zien komen. Het "hondje" met zo'n ronde rug kan ik me zondermeer herinneren. Maar ook een tv die een heel heldere beeldbuis in het inwendige van de t.v. had. Het beeld werd daarna via een projectorlens en een spiegel op een projectiescherm weergegeven. Dat projectiescherm rolde naar voren wanneer je het bovenblad van de kast omhoog trok. Je moest wel in een (vrij) donkere kamer kamer kijken, want erg lichtsterk was het beeld niet. Maar tv-kijken in die tijd gebeurde sowieso in een vrij donkere kamer. Desondanks, tv was een volstrekt nieuw fenomeen, dus er stonden regelmatig tientallen mensen door het voorraam mee te kijken, ondanks het wat minder lichtsterke beeld.

Ik voeg nog een foto uit 1939. Toen kennelijk nog geen tv. Gemaakt ter gelegenheid van het afscheid van een of andere medewerker. Mijn vader, althans het poppetje dat hem voorstelt, zit links op de kruk.

Philips tekenkamer 1939

--
Met vriendelijke groet,
Gerard Jongbloed
[image]

Ben jij een TV freak? of hou je het bij radio...

door Adelbert @, 16.01.2008, 15:53 (5964 dagen geleden) @ Klaas
Bewerkt door Adelbert, 16.01.2008, 15:59

JAAAAAAA IK BEN TV-GEK!!!!!!!!!!!!:EVL: :EVL: :EVL: :EVL: :EVL: :EVL: :EVL: :EVL:

Ik ben eigenaar van meer als 100 Tv toestellen, uit 23 landen van de wereld,
gemaakt door bijna 100 verschillende maatschraapijen.
Ik denk, dat ik zo 12 landen met TV toestellen met ronde beeldbuis heb.
Alleen die TVs uit Japan en Taiwan zijn niet oud (1960-1980 jaaren).
Die rest is gemaakt in 1937-1959 in deze 21 landen.
Ik heb projektie TVs, TV in een autoradio, TVs met 2 beeldbuisen,kleuren TVs, experimenteele TVs, 60/70 jaaren TVs, meijn grootste TV is die KUBA KOMET!
Ik heb ook een schol TV for Education.:BAD:
Ik heb bijna TV toestellen van alle landen, die in de 50ige jaaren TVs hebben gemaakt.
Ik heb zelf "exotische" TV toestellen uit Finland, Argentinie, Norwegen, Spanje tot Australie!
Dit zie je nooit een tweede keer in de wereld!:-D
Ik werk aan een interaktiev museum, en een echte ook.
Natulik hou ik ervan op deze oude TV toestellen te kijken, oudekrimis, comedy, en video clips.
Het liefst oude TOP POP/Disco/Musikladen clips!:EVL:

Ben jij een TV freak? of hou je het bij radio...

door Jim, 16.01.2008, 15:59 (5964 dagen geleden) @ Adelbert

Heb je daar al een website van Adelbert?

Ben jij een TV freak? of hou je het bij radio...

door Adelbert @, 16.01.2008, 16:05 (5964 dagen geleden) @ Jim

Ik werk nog aan dit, heb hulp nodig, heb ook geen computer tuis, alleen
op werk.:-(
Heb tot nu alles met EXEL gemaakt.:-P
Moet nog beelden maaken en heb een problem met het scannen, omdat hier nooit
iemand mij mag helpen:BAD:
IK MAAG NIET AN DIE SCANNER!:FY:

Ben jij een TV freak? of hou je het bij radio...

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 16.01.2008, 16:02 (5964 dagen geleden) @ Klaas

Ik ben voornamelijk een TV freak :) Mijn collectie bestaat uit veel wat modernere televisies, maar in principe is het alleen de beschikbare ruimte die grenzen stelt. Ik probeer mijn collectie wat uit te breiden naar de oudere (kleuren)toestellen, waarvoor mijn dank ook naar Marcel uitgaat voor enkele dubbele exemplaren uit zijn collectie. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Philips en naar Oost-Europese toestellen, maar andere historisch belangrijke, bijzondere of mooie toestellen sla ik niet af. Op het moment heb ik veel toestellen in opslag staan, maar ik hoop wel een mooie opstelling te kunnen realiseren.

Buizentoestellen: 17TX250A, Erres K7, Philips K7, K8, KM1, F6, Japanse zwartwit portable, Kuba Chico, Kuba 59cm

Transistortoestellen: diverse oude zwartwit portables/luggables, ook nog met HSP gelijkrichter als buis uitgevoerd, E2, L7 (niet te verwarren met de L7.x), K9, K11, K12, K35 met teletextprinter, K35 V6800, KT3 portables, KT4 en K40 matchline (zoek nog normale variant), CTX portable, 3A 21", CP90, CP110, G110, GR1AX (8-knops, motorhelm en 3-knops varianten), GFL, Wega designtelevisie, Grundig portable 1983, Grundig 51cm 2000 (vlak voor Beko), Grundig 51cm 2003 (vlak na Beko), Grundig console KTV 1984 voorzien van opening voor videorecorder (deze is te koop of te ruil).

Oost-Europees: 31cm z/w: Orbiter 548 en Minivox 402, kleinere Russische z/w portable, Russische kleuren portable, 51cm KTV 1990, 37cm portable Siauliu Tauro 2005, RFT 56cm KTV 1987, RFT 61cm Z/W 1988 omgebouwd tot monitor door de firma Tieman.

Behalve televisies verzamel ik ook technische informatie van alle bruingoed, documentaties en kennis van (maar niet beperkt tot) Philips 12NC, Philips fabriekscodes, typenummers, serienummers, achtergronden van techniek en logistiek, geschiedenis van fabrieken.

Op radiogebied heb ik ook wel wat staan, maar het meeste kan zonder meer als ruilmateriaal dienen als zich iets op televisiegebied aandient.

Ik heb ook zo nu en dan wat oudere B&O KTV's (LX2500 enzo die door de handel afgedankt worden wegens niet rendabel om op te knappen), dus als hier toevallig iemand meeleest die daar nog wat mee wil of kan? Ik verzamel zelf geen B&O eigenlijk, of het zou moeten zijn om een B&O GR2.2AA naast een Philips GR2.2AA te kunnen tonen (wel een leuk idee eigenlijk).

Ben jij een TV freak? of hou je het bij radio...

door Jan 1 @, Tilburg, 22.11.2013, 09:47 (3828 dagen geleden) @ Klaas

Goedenmorgen Klaas. Tv's, daar heb ik nooit veel mee gehad. Alhoewel, ik heb 3 staan. Eentje van tante Nel zaliger, een Philips uit de jaren 50 met van die druktoetsen aan de voorkant, en twee Tv toestellen van mijn vader. De eerste een Philips uit midden jaren 60, en de tweede weer een Philips van rond 1970 met zowel transistoren als buizen, en met 6 zender voorkeuze drukknoppen aan de rechterbovenkant. Hij heeft een uitzonderlijk mooie lichtbruine houten kast met spijltjes werk. Mijn feeling met oude radio toestellen is altijd no 1 gebleven. Ik heb zo'n 200 toestellen, terwijl ik een voorkeur heb voor Philips toestellen. Enkele op de eerste verdieping, maar de meeste op een zolderkamer, met de nodige collectors items. Ik noem het mijn museum'pje, terwijl zich in de bijkeuken zowel mijn shack (PE1SDC) alsmede mijn werkplaats bevindt waar ik de oude radio's weer tot leven wek. In de shack staat ook mij Philips zelfbouw radio S113 gecombineerd met S202. Een zeer gevoelige radio, wel zonder voorplaten, die heb ik helaas niet meer, maar met afstemoog EM 84 en lange ferriet antenne voor de MG. Mijn voorkeur gaat uit naar alle na-oorlogse toestellen tot begin jaren 70. Hier en daar in het huis jaren 50 en 60 radio's, kleine buizen toestelletjes alsmede portables die actief zijn, alsmede de Philips stereo 22RH 701, waarvan 4 toestellen in het huis actief zijn. Ook op MP is deze 22RH 701 met zijn mooie vierkante boxjes zeer gewild. En als we het dan toch over de oude muk hebben, in de serre staat een actieve bioscoop projektor van Philips, de FP 5. uit 1957. Hiermee Projekteer ik oude bioscoop geluidsfilms op een High Power doek (3m X 2.70m) voor het huiskamerraam. :-)

--
Jan van Dijk

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum