Agenda van evenementen, markten en beurzen (Agenda)

door Admin @, 17.10.2013, 08:00 (3144 dagen geleden)

Beste forumgebruikers,

Gezien het aantal aanvragen voor een tijdelijk bovenaan de eerste pagina 'vastgeprikte' (zgn. 'sticky' ) vermelding van een evenement, markt, of beurs, is de categorie “Agenda” in het leven geroepen.
Deze rubriek is uitsluitend voor aankondiging- en omschrijving bestemd, dus niet voor commentaar.
Degene die niet geïnteresseerd is in deze categorie, kan hem uitzetten in zijn/haar profiel.

Aankondigingen in deze categorie worden niet standaard in de 'sticky-lijst' opgenomen. Dit gebeurt alleen na een verzoek per e-mail aan het forumbeheer, waarbij als regel geldt dat de aankondiging slechts 'sticky' staat gedurende zo'n vijf weken voor de aangekondigde dag.
Een uitzondering wordt - op verzoek - gemaakt voor langdurige éénmalige evenementen in tentoonstellingsruimten (musea, etc.).

Aankondigingen die op eigen houtje, of langer dan ± vijf weken voor de aangekondigde dag, zijn geplaatst zullen -zoals andere forumbijdragen- langzaam weer uit beeld verdwijnen.

Houd zelf vooral ook de uitgebreide agenda van de Nederlandse Vereniging voor de Historie van de Radio NVHR in de gaten!

Admin.

Wo. 8 juni - LC-Kring: Meten in de Radioreparatuur - online

door gerard ⌂ @, Zeist, 19.05.2022, 10:07 (8 dagen geleden) @ Admin

Op 8 juni, de tweede woensdag van die maand, bespreekt de Leren- en Contact-Kring waarmee en hoe je meet bij het repareren van radio's.

Titel: Meten in de Radioreparatuur
Tijd: Woensdag 8 juni 2022 vanaf 19.30
Waar: Jitsi, kanaal https://meet.jit.si/LerenenContactKring
Dia's: https://www.dropbox.com/s/co6ygzxqncc9l7a/Meten.pptx?dl=1
Toegang: Gratis
Wie mag meedoen? Iedereen!

Meten in de Radioreparatuur
In wetenschap en techniek is meten, het bepalen van de waarde van een grootheid, nodig om te concluderen hoe de wereld om ons heen in elkaar zit, en welke onderdelen daarin mogelijk aan vervangen toe zijn. We bespreken grootheden en eenheden uit het SI-stelsel, en meetbegrippen zoals nauwkeurigheid, systematische fout en bereik.
Voor het repareren van radio's is de multimeter een zeer handig hulpmiddel, en meestal zelfs voldoende. We wisselen tips uit over hoe je daarmee kunt meten: spanningen, stromen, weerstand, capaciteit. Of losse onderdelen nog bruikbaar zijn, kun je bepalen met een componenttester.
Naast de multimeter zijn er meer meetapparaten waar de radio-hobbyist veel gemak van kan hebben: oscilloscoop, buizentester, toongenerator, signaalvolger, meetzender, dipmeter. Kennis over het gebruik van deze spulletjes is minstens zo belangrijk als het bezit ervan, dus laten we zoveel mogelijk tips uitwisselen!

Gerard Tel.

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum