Agenda van evenementen, markten en beurzen (Agenda)

door Admin @, 17.10.2013, 08:00 (2688 dagen geleden)

Beste forumgebruikers,

Gezien het aantal aanvragen voor een tijdelijk bovenaan de eerste pagina 'vastgeprikte' (zgn. "sticky" ) vermelding van een evenement, markt, of beurs, is de categorie “Agenda” in het leven geroepen.
Deze rubriek is uitsluitend voor aankondiging- en omschrijving bestemd, dus niet voor commentaar.
Degene die niet geïnteresseerd is in deze categorie, kan hem uitzetten in zijn/haar profiel.

Otto (admin)

Aanvulling: Aankondigingen in deze categorie worden niet standaard in de "sticky-lijst" opgenomen. Dit gebeurt alleen na een verzoek per e-mail aan het forumbeheer, waarbij als regel geldt dat de aankondiging slechts "sticky" staat gedurende maximaal drie weken voor de aangekondigde dag.
Een uitzondering wordt - op verzoek - gemaakt voor langdurige éénmalige evenementen in tentoonstellingsruimten (musea, etc.).

Aankondigingen die op eigen houtje, of langer dan drie weken voor de aangekondigde dag, zijn geplaatst zullen -zoals andere forumbijdragen- langzaam weer uit beeld verdwijnen.

Houd zelf vooral ook de uitgebreide agenda van de Nederlandse Vereniging voor de Historie van de Radio NVHR in de gaten!

Museum Beeld en Geluid gesloten : heropent medio 2022

door agenda @, 10.09.2020, 17:00 (167 dagen geleden) @ Admin

Museum Beeld en Geluid in Hilversum, opent medio 2022, na ingrijpende verbouwing, opnieuw de deuren.

Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

wo. 03 mrt. LC-kring - De Superheterodyne - online

door agenda @, 16.02.2021, 17:34 (8 dagen geleden) @ Admin

De superheterodyne

In maart is de Leren- en ContactKring een keertje niet op de tweede, maar op de eerste woensdag van de maand. Op 3 maart 2021, vanaf 19.30 praat de LC-Kring je bij over de Super. Meedoen gaat online en is gratis.

De tijd? Woensdag 3 maart 2021 om 19.30 (halfacht).
De plaats? Jitsi, kanaal https://meet.jit.si/LerenenContactKring
Wie? Een lezing maken we samen! Dus deel je kennis en je vragen.

Wat? De Superhet
In deze lezing bekijken we een paar praktische kanten en eigenschappen van de super, ook wel superhet en voluit de superheterodynische ontvanger genaamd. In een super wordt het radiosignaal (van wisselende frequentie) gemengd met een hulposcillator (van eveneens wisselende frequentie) zodat een signaal ontstaat van vaste frequentie: de middenfrequent. De theorie van de menging wordt uitgelegd met cosinus-formules. Het mengen gebeurt in een mengbuis of transistor. De lezing legt uit waarom dit gebeurt en hoe.
Bijna alle radio- en TV-toestellen van de afgelopen 90 jaar werken als superhet. Storingen in ontvangers zijn vaak te herleiden tot een slecht werkende oscillator, en we gaan zien hoe je de werking van de oscillator heel eenvoudig kunt controleren. Dit leidt ons naar het onderwerp Rafter; en was er in ons eigen landje niet een polder-Rafter?
We kijken of een hoge of lage middenfrequent beter is. Dat heeft te maken met de spiegelfrequenties, en we bekijken en beluisteren precies wat dat is. Maar waarom kiezen tussen hoog en laag? Een dubbelsuper heeft ze allebei, dus we zullen de (analoge) dubbelsuper aan wat proefjes onderwerpen.
Tenslotte blijkt er, behalve single en dual conversion, ook nog triple en quad conversion te bestaan. Even luisteren of we dat kunnen horen hoe dat klinkt!

Verdere onderwerpen op de LC-Kring:
14 april - Ballastcondensator voor gloeidraden
12 mei - Raamantenne's
9 juni - De Grundig Satellit 2100

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum