Agenda van evenementen, markten en beurzen (Agenda)

door Admin @, 17.10.2013, 08:00 (2763 dagen geleden)

Beste forumgebruikers,

Gezien het aantal aanvragen voor een tijdelijk bovenaan de eerste pagina 'vastgeprikte' (zgn. "sticky" ) vermelding van een evenement, markt, of beurs, is de categorie “Agenda” in het leven geroepen.
Deze rubriek is uitsluitend voor aankondiging- en omschrijving bestemd, dus niet voor commentaar.
Degene die niet geïnteresseerd is in deze categorie, kan hem uitzetten in zijn/haar profiel.

Otto (admin)

Aanvulling: Aankondigingen in deze categorie worden niet standaard in de "sticky-lijst" opgenomen. Dit gebeurt alleen na een verzoek per e-mail aan het forumbeheer, waarbij als regel geldt dat de aankondiging slechts "sticky" staat gedurende maximaal drie weken voor de aangekondigde dag.
Een uitzondering wordt - op verzoek - gemaakt voor langdurige éénmalige evenementen in tentoonstellingsruimten (musea, etc.).

Aankondigingen die op eigen houtje, of langer dan drie weken voor de aangekondigde dag, zijn geplaatst zullen -zoals andere forumbijdragen- langzaam weer uit beeld verdwijnen.

Houd zelf vooral ook de uitgebreide agenda van de Nederlandse Vereniging voor de Historie van de Radio NVHR in de gaten!

Museum Beeld en Geluid gesloten : heropent medio 2022

door agenda @, 10.09.2020, 17:00 (243 dagen geleden) @ Admin

Museum Beeld en Geluid in Hilversum, opent medio 2022, na ingrijpende verbouwing, opnieuw de deuren.

Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

wo. 12 mei - Raamantennes - LC-kring online

door agenda @, 21.04.2021, 18:58 (20 dagen geleden) @ Admin

De Leren- en Contact-Kring bespreekt in mei de raamantenne, een makkelijk te bouwen antenne waarmee je ook heel goede ontvangst kunt bereiken.

Wanneer? Woensdag 12 mei 2021 om 19.30.
Waar? Jitsi kanaal https://meet.jit.si/LerenenContactKring
Dia's? https://www.dropbox.com/s/5uq439mu0dvdjaj/RaamAnt.pptx?dl=1

Toegang en deelname is gratis!

De Raamantenne:
De raamantenne, en zijn kleine broertje de ferrietstaaf, ontlenen hun waarde als antenne aan wat ze niet ontvangen, hun grootste kracht is namelijk de diepe dip in het stralingsdiagram.

In deze lezing kijken we kort naar wat theorie en naar begrippen om antenne-eigenschappen te benoemen. Dan wordt uitgelegd hoe je een raamantenne kunt gebruiken om stations te beluisteren of om ze te peilen.

De richtinggevoeligheid kun je gebruiken om storing te onderdrukken, maar ook om stations op te sporen. Ik zal vertellen hoe dat werkt en hoe ik op zoek naar een zender in Flevoland ben beland.

En we zullen het uitgebreid hebben over het bouwen van deze fantastische ontvangst-hulpmiddelen. Hoe zit het precies met die electrische en magnetische golfcomponent? Hoe moet je de constructie aanpakken om de voordelen optimaal te benutten? Ook bekijken we de Excel toepassing LoopAnt.xlsx waarmee je de antenne bijna helemaal kunt doorrekenen. Liefhebbers van knutselprojecten kunnen genieten van drie antennes die ik gebouwd heb, eentje voor Middengolf, eentje voor de Tropenband en eentje voor Kortegolf.

Het gebruik van Jitsi:
Over het algemeen komen beeld en geluid goed over via Jitsi en is de lezing dan ook goed te volgen. Helaas loopt soms de diaserie vast; om hiervan geen last te hebben, kun je de serie vantevoren downloaden en deze op een aparte tablet of telefoon erbij houden. Je mag natuurlijk altijd vragen stellen, maar wil je verder je microfoon dempen om bijgeluiden te voorkomen? Ben je onzeker of alles werkt, kijk dan vantevoren even rond op het Jitsi-kanaal.

De LC-Kring van 9 juni gaat over de Grundig Satellit.
Ik hoop je te zien op 12 mei!

Gerard Tel.

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum