mooie oude filmpjes (Algemeen)

door Hugo Sneyers ⌂ @, Tongeren Belgie, 18.01.2008, 11:21 (5962 dagen geleden)

Hallo .... kijk hier voor mooie oude filmpjes: http://www.radio-amateur.nl/virtueelmuseum/films/index.html

Groeten ... Hugo Sneyers

mooie oude filmpjes

door Arjan Havelaar @, 18.01.2008, 18:22 (5962 dagen geleden) @ Hugo Sneyers

Hallo Hugo,

Een geweldig interessante site! Vooral dat Filmpje van museum Jan Corver vond ik wel interessant.

Groeten,

Arjan Havelaar

mooie oude filmpjes

door Gerrie @, Drenthe...Geesbrug, 18.01.2008, 21:53 (5962 dagen geleden) @ Hugo Sneyers

Hugo.,

Bedankt voor de mooie link ik heb het met veel bewondering gekeken en geluisterd.

Zeker in dat filmpje van die twee etherpiraten.Ik zat te luisteren naar een van de twee deze jongens die komen hier uit de buurt, en ik herkende een ervan aan zijn stem.Heb dit gevraagd aan iemand die hem ook kent en die bevestigde dit.Dus zo komje nog eens wat tegen Hugo, volgens mij moet het toch een jaartje of 35 40 geleden zijn..

Echt Prachtig!!!

Groet Gerrie..

mooie oude filmpjes

door Hugo Sneyers ⌂ @, Tongeren Belgie, 19.01.2008, 14:22 (5961 dagen geleden) @ Gerrie

Hallo Gerrie .... hoe zou het ondertussen met deze "piraat" gesteld zijn ? zou hij nog verder gegaan zijn met uitzenden of heeft hij misschien ondertussen een licentie behaald ?.... dat zijn dingen die ik zeker zou proberen uit te vissen als het iemand betrof uit mijn omgeving.

Groeten ... Hugo Sneyers

mooie oude filmpjes

door gerard ⌂ @, Zeist, 19.01.2008, 15:40 (5961 dagen geleden) @ Hugo Sneyers

Op het filmpje van de Zeelandramp lijkt het wel of de amateurs in enkelzijband communiceren. Zou dat geluid wel origineel zijn? Ik denk dat SSB toen nog niet doorgedrongen was onder amateurs, dat er meer AM werd gebruikt in die tijd, of morse.

mooie oude filmpjes

door soundman2 @, Wouw, 19.01.2008, 17:09 (5961 dagen geleden) @ gerard
Bewerkt door soundman2, 19.01.2008, 17:37

In het relaas van de VERON, "Kanaal 3700" dat over de radiocommunicatie tijdens de watersnood gaat, wordt alleen gesproken over amplitudemodulatie. EZB komt nergens ter sprake. Legerontvangers hadden in die tijd wel een BFO, maar die was dan aanwezig om "toonloze" telegrafie (CW)hoorbaar te maken .
Overigens is ssb al in 1915 in Amerika gepatenteerd.

Henk Roovers

mooie oude filmpjes

door Gerrie @, Drenthe...Geesbrug, 21.01.2008, 19:49 (5959 dagen geleden) @ soundman2

Hugo.,

Nou deze man doet dus nu alleen volgens mij nog iets in 27Mc en na verluid ook nog een licentie..Maar ik heb hem al jaren niet meer gezien herkende hem aan zijn stem en dus ik uit deze regio kom

ander schijnt een zwager te zijn waar ik de naam wel van ken maar niet zijn stem(stotterd een beetje.Waren toch wel tijden toen moest je wanneer ze je pakten je een paar weken moest brommen in veenhuizen.

Kwam je tussen andere gedetineerden met en veel hoger vergrijp dan een zendertje op een zeep doosje..

Brr moet je toch niet aandenken..

Ik heb ook nog zo` zendertje staan van vroeger op een zeep doosje echt nostalgie..HAHAHh...over gehouden van vroeger..Zal eens een fotoje maken en hem een plaatsen hier..

Oke voor nu .....groet..
Gerrie.

mooie oude filmpjes

door Pieter Vos @, 26.01.2008, 12:40 (5954 dagen geleden) @ Hugo Sneyers

Hallo Hugo,

Inderdaad een heel interessante site met deze filmpjes, met name dat van het museum Jan Corver. Wat hebben deze officiele zendamateurs, vooral zij die zelf bouwen, destijds toch een prestaties geleverd. Wat dat aangaat ben je als knutselaar aan oude radio's maar een prutser.

Zo een dertig jaar geleden had ik dat eigenlijk al ontdekt. Ik had toen het boek "ontvangers" van F.A.S. Sterrenburg gekocht. (Uitg. de Muiderkring, 1978). Dit boek gaat over (semi) professionele ontvanger technieken zo als die ook door de gelicenceerde zendamateurs gebruikt worden. Dezelfde auteur schreef in de jaren 70 tevens artikelen voor de Radio Bulletin.

Hoewel ik zelf nooit zend amateur ben geworden, luister ik van tijd tot tijd nog wel naar ze op 20, 40 en 80 meter. Op ca. 3630 kHz is er omstreeks 18uur30 een dagelijke nieuwtjes uitwisseling: het Nederlandstalig Amateur Net. Je moet er wel een ontvanger geschikt voor enkelzijband ontvangst voor hebben. Maar over het algemeen vind ik de conversaties niet echt boeiend, dat is persoonlijk.

Het kerndoel van de officiele zendamateurs is het leggen van verbindingen, liefst over zo groot mogelijke afstanden. In deze doelstelling is de apparatuur slechts een hulpmiddel, d.w.z het gaat in feite alleen om het functionele aspect ervan. Dan wat mij betreft toch maar liever sleutelen aan "omroep dozen" (zoals F.A.S. Sterrenburg de consumenten radio's placht te noemen) en hun soms heel stijlvolle kasten.

Pieter Vos

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum