za 28 juni NGG-zomermanifestatie, Leerdam (Agenda)

door agenda @, 15.06.2014, 08:47 (3617 dagen geleden)

NGG Zomermanifestatie Leerdam, editie 2014 op zaterdag 28 juni 10.00-16.00.
Toegang en parkeren gratis.

Locatie: Jukebox Gallery
Industriegebied Nieuw Schaik
Gildenstraat 32, 4143 HS Leerdam.

Het Nederlands Grammofoon Genootschap organiseert weer i.s.m. de Jukebox Gallery de 5e editie op deze prachtige locatie in jaren 40-50 stijl met fraaie jukeboxen, flipperkasten, neons etc.

Net als vorig jaar zijn er ruim 15 stands met grammofoons, radio's, platen, onderdelen en boeken. Ook Vereniging de Weergever zal weer aanwezig zijn.

Er wordt een lezing gegeven over het Cobra element dat onder meer in de Wurlitzer 1100 jukebox uit 1948 zit, en in verschillende Zenith grammofoons uit die tijd.
In een andere lezing komt het testen van grammofoonelementen met behulp van een eenvoudige methode aan de orde.

Net als voorgaande jaren is het mogelijk grammofoons met een klein defect aan te bieden voor een diagnose. Onze deskundige Technische Commissie zal dan proberen deze ter plekke te verhelpen. Ook is het mogelijk bij de stand van J. van Schaik nieuwe naalden en snaren te kopen. De meest voorkomende types heeft hij bij zich.

Enkele voorwaarden zijn aan de reparaties verbonden. Er is uiteraard geen tijd voor een uitgebreide revisie/reparatie. Wij vragen voor de uitgevoerde werkzaamheden een adequate vergoeding welke ten goede komt aan de NGG activiteiten. Garantie op de reparatie kan niet worden gegeven.

Bij Jan Derogée van vereniging de Weergever kan men terecht voor kleine reparaties aan 78-toeren grammofoons. Te denken valt aan werkzaamheden aan de verentrommel, opnemerkop etc.

Bernard “Mr. Grundig” Terlingen zal weer een fraaie collectie buizenradio’s/bandrecorders laten zien én horen.

Meer info? http://www.grammofoon.com/frameset.htm?&ContentFrame

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum