Duitse wo2 communicatie apparatuur (Algemeen)

door jan s @, Eibergen, 24.01.2008, 20:34 (5939 dagen geleden)

Een site van een Duits wo2 apparatuur verzamelaar-restaurateur met veel foto's en misschien wel met nieuwe ideeen.
http://www.laud.no/ww2/
Hieronder foto van een een Duits spionagezender met een zeer bekende buis!
Jan[image]

Duitse wo2 communicatie apparatuur

door Klaas, 24.01.2008, 22:23 (5939 dagen geleden) @ jan s

Ik heb het niet zo op Duitsers en WO2. Maar da's persoonlijk. Wat ik wel knap vind is dat hij zijn gezin (dochter) goed afgericht heeft! Mijn gezinsleden gaan nooit op de foto met een oude radio of tv. Laat staan dat er bij mij zo veel spul in huis komt!

Compliment voor Jan, wel leuk leesvoer!

Groeten, Klaas.

Duitse wo2 communicatie apparatuur

door Pieter Vos @, 26.01.2008, 11:31 (5938 dagen geleden) @ Klaas
Bewerkt door Pieter Vos, 26.01.2008, 12:14

Op zich best wel interessant deze site over Duitse leger radio's en dergelijke. Maar dat die verzamelaar er ook nog (trots!) in een (quasi) legeruniform er bij moet zitten. Voor mijn dienstplicht nummer heb ik lang geleden er ook nog in het groen bijgelopen. Wat was ik blij toen het voorbij was.

Ben het er ook helemaal mee eens, je moet je radio's niet samen met familie leden of bekenden op de foto zetten.

Technisch gezien is die militaire electronica vaak wel heel degelijk. Daar kan geen consumenten omroep radio tegen op. Het kost dan ook wel wat. Zijdelings heb ik er beroepshalve eens mee te maken gehad. Een onderdeel dat in een burgermans radio bijvoorbeeld 50 cent kostte was "mil. spec." (military specifications) wel 5 tot 10 keer zo duur. Maar dan waren er wel heel wat kwaliteitscontroleurs over heen gegaan die het onderdeel "oke" hadden verklaard. In de vliegtuig industrie gaat het er net zo toe.

Maar dit militaire spul blijft oorlogstuig en dat vind ik niet echt leuk. Dan toch maar liever een hobby met eenvoudige burgermans radio's en hun soms hele mooie kasten.

Pieter Vos

Duitse wo2 communicatie apparatuur

door Jan Bus @, Amersfoort, 26.01.2008, 14:41 (5937 dagen geleden) @ Pieter Vos

Ik zou hier niet zo zwaar aan tillen. In de jaren 50 werd heel anders gedacht over militaire apparatuur. Door radio-zendamateurs werd in die tijd dankbaar gebruik gemaakt van de vele zenders/ontvangers die massaal in de legerdump terecht kwamen. In na-oorlogse zelfbouwprojecten werden oa. Duitse legerbuizen gebruikt. De eerste zelfbouw TV-ontvangers bestonden uit legeronderdelen. En de Duitse technologie uit 1933 - 1945 is door de Amerikanen als oorlogsbuit in vele na-oorlogse apparatuur hergebruikt.
Ook op ander gebied speelde dit. Half Nederland had dekens van het Amerikaanse leger op zijn bed. Kleding? Ook ik ben in militaire dienst geweest en als men mij 35 jaar geleden verteld had dat ik in 2007 's zomers in mijn vrije tijd groene t-shirts en camouflage-broeken zou dragen, die had ik hen voor gek versleten. Om van de haardracht nog maar te zwijgen.

Groet, Jan.

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum