reparatie bakelieten radio kast (Gezocht)

door Will @, Zuidzande, 15.06.2018, 15:52 (2114 dagen geleden)

Hallo Forumleden

Een poosje geleden heeft er iemand een restauratie verslag van een bakelieten radio geplaatst waarbij hij de kast had gerepareerd en opnieuw gespoten met een spuitbus gekocht bij de Gamma zo ver ik me kan herinneren, alleen kan ik dit artikel niet meer terug vinden, ik zou graag van deze persoon het Ral nr. vernemen dat op de bus staat zodat ik kan proberen er bij de Gamma of een andere leverancier deze te bemachtigen.
b.v.d voor de genomen moeite Will

reparatie bakelieten radio kast

door Hans Op den Camp @, Leusden, 17.06.2018, 11:40 (2112 dagen geleden) @ Will

Hallo Wil,

het bewuste restauratie verslag kan ik ook niet meer terug vinden, maar mogelijk bedoel je de Erres KY 483. Deze heb ik volgens de datum bij de foto's in april 2011 gerepareerd. Zo was hij:

[image]

Allereerst heb ik de oude lijmresten verwijderd door de losse stukken in thinner te laten weken en heb ik vervolgens het kastje met 2-componentenlijm van Bison weer mooi passend in elkaar gezet. De nog zichtbare naden zijn opgevuld met dezelfde 2-componentenlijm. Dat was nodig omdat er splinters bakeliet weg waren. Daarna geschuurd en gespoten met donkerbruine hoogglans lak. Ik was tevreden over het resultaat:

[image]

Het juiste kleurnummer weet ik niet meer. Het was het donkerste bruin dat ik destijds kon vinden bij Gamma, maar het is denk ik uit het assortiment omdat bruin tegenwoordig niet meer zo in de mode is.......

Waarschijnlijk kan een goede verfwinkel de juiste RAL kleur wel voor je maken in een spuitbus. https://www.ralkleuren.com/ Neem ik dat geval het kastje mee naar de verfwinkel om het te vergelijken met de RAL kleurenwaaier.

Ik heb hoogglans genomen en geen zijdeglans. Mocht je het resultaat iets te glimmend vinden dan kan je het na volledige uitharding van de lak altijd nog iets doffer poetsen met bijvoorbeeld Commandant 4.

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]

reparatie bakelieten radio kast

door Will @, Zuidzande, 17.06.2018, 19:49 (2112 dagen geleden) @ Hans Op den Camp

Hallo Hans

Bedankt voor je bericht, inderdaad verkoop de Gamma geen donker bruine verf in spuitbussen meer. Bij de verfwinkel kunnen ze geen meting verrichten, ik ben nu bezig bij een auto spuiterij misschien lukt het daar wel en kunnen zij mij een ral nummer geven dan kan ik op zoek gaan naar deze spuitbus of eventueel laten maken. Het resutaat hoor je nog wel.

vr.gr. Will

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum