Rode vloeistof in oude radio (Techniek Radio/TV)

door Boudewijn55, 09.01.2019, 01:07 (160 dagen geleden)

Hallo allemaal,

Ik ben Boudewijn 55 jaar en rommel graag met oude radio’s.

Nu was ik laatst bezig met een oude Philips radio en kwam een rode vloeistof tegen. Ik weet me God niet wat het is. Heb het internet afgezocht of er iets over te lezen is maar helaas.

Nu is mijn vraag en hopelijk kunnen jullie dat beantwoorden.

Wat is het rode vloeistof dat ik ben tegen gekomen? Het lijkt op kwik maar dat is grijs. Wie o wie heeft een antwoord voor mij.

Alvast bedankt!

Groetjes Boudewijn.

Rode vloeistof in oude radio

door Maarten Bakker @, Delft, 09.01.2019, 02:48 (160 dagen geleden) @ Boudewijn55
Bewerkt door Maarten Bakker, 09.01.2019, 02:54

Een foto zegt meer dan 1000 woorden, zeker als er sprake is van iets dat aan de hand van de omschrijving niet als radio-onderdeel te herkennen is en er geen typenummer bekend is van de radio waar het om gaat.

Het dichtste bij rood en vloeibaar komt de zegellak waarmee soms spoelkerntjes verzegeld zijn, maar dat is harde lak en lijkt van geen kanten op kwik. Een goede tweede is bloed van de monteur die zich aan een scherpe rand gesneden heeft, maar ook dat voldoet niet aan je beschrijving.

Als het niet gaat om een toestel dat in je bezit is en je dus geen foto of typenummer hebt, ben ik alsnog benieuwd waar het om zou moeten gaan en hoe het komt dat varianten van jouw vraag zo nu en dan opduiken,zelfs buiten de schoolvakanties. Is er ergens een site die zegt dat je een bepaalde stof in radio's zou kunnen vinden?

Rode vloeistof in oude radio

door Maarten Bakker @, Delft, 09.01.2019, 04:20 (160 dagen geleden) @ Boudewijn55
Bewerkt door Maarten Bakker, 09.01.2019, 04:55

Ohja, dit zoek je dus kennelijk: https://www.nrc.nl/nieuws/1995/09/07/partij-geheimzinnig-rood-kwik-te-koop-7279888-a121182 maar nu nog de vraag wie de hoax verspreidt dat dat in radio's te vinden zou zijn (aan de andere kant, dan gaan de prijzen voor verkoop aan goedgelovigen wel omhoog, en ik heb vast nog wel een paar slooptoestellen die weg mogen).

Ik hoop dat de moderatoren dit topic nog even openlaten (en daarna laten staan als algemene informatie) totdat Boudewijn55 vertelt waar dat verhaal in combinatie met radio's of afstemogen nou eigenlijk vandaan komt. Het enige dat ik zo kan vinden is dat het door sommige moderne alchemisten en scammers in Afrika en het Midden Oosten gezocht wordt. Maar misschien toch handig om aan degene achter de zoektochten eens uit te leggen dat het niet in radio's zit.

Verder zou het in de alchemie gaan om cinnabar, een kwikerts, een vaste steenachtige verbinding die wel als kleurstof werd gebruikt. Dat is dus niet eens een kwikachtige vloeistof. Ergens worden er nog steeds mensen bij de neus genomen en dan om een plintenladdertje naar een forum als dit gestuurd.

Ik hoop dat Boudewijn55 geen slachtoffer is van een scam, of dat dit antwoord hem er misschien voor kan behoeden. Betaal niet aan mensen die allerhande claims maken en je op weg sturen om ingrediënten te zoeken voor de een of andere magische handeling of genezing.

Alternatief is de AIVD misschien geïnteresseerd in het IP van Boudewijn55 als iemand hem heeft wijsgemaakt dat hij zo een bom kan maken, zie bijvoorbeeld http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:yJHTJrQVM4AJ:https://plus.google.c...

Rode vloeistof in oude radio

door castafiore2010 @, Winsum (Gn.), 09.01.2019, 09:40 (160 dagen geleden) @ Maarten Bakker

Het kunnen ook tranen van de Heilige Maagd zijn, die heeft moeten wenen om zoveel nonsens.

Rode vloeistof in oude radio

door Herm Willems @, Maastricht, 09.01.2019, 07:22 (160 dagen geleden) @ Boudewijn55
Bewerkt door Herm Willems, 09.01.2019, 07:47

Is het wel vloeistof of is het meer drab? Het enige dat ik me kan voorstellen is gelekt elektrolyt uit een elco, of een condensator die het ooit flink voor zijn kiezen heeft gehad.

Kwik lijkt mij overigens uitgesloten. Als kind had ik een flesje kwik waar ik graag mee speelde. Het was de sport om die bolletjes op de vloer te pakken te krijgen, maar dat lukte je nooit. Anderen moeten er maar over oordelen of ik inmiddels al 'mad as a hatter' ben. :)
Het blijft echt alleen maar in die radio als het in een gesloten bakje zit.

Rode vloeistof in oude radio

door Leo Snoeren ⌂ @, Dongen, 09.01.2019, 08:15 (160 dagen geleden) @ Herm Willems

Krijgen we weer dat gezeur over vloeistof in radio's?

Ook hier

en hier

en hier

Nou ja, er is al vaker onzin over geschreven......

--
Met vriendelijke groet,

Leo Snoeren

www.rrd.demon.nl

leosnoeren(apenslingertje)rrd.demon.nl

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum