Achterplaat voor BX190U (Techniek Radio/TV)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 07.12.2019, 21:48 (1573 dagen geleden)
Bewerkt door Hans Op den Camp, 07.12.2019, 22:42

Beste radioliefhebbers,

Vanavond kreeg ik van Ben Dijkman het goede nieuws dat de achterwanden voor de Philips BX190U inmiddels klaar zijn. https://www.bendijkman.nl/philips-bx190u-back-panel?ipath=11

Het heeft de nodige maanden geduurd voor het zo ver was; allereerst om exact het juiste soort materiaal te bepalen en verder om een onbeschadigd voorbeeld te vinden, want de meeste van deze achterwanden zijn beschadigd door o.a. de warmte van de serieweerstand.

Het resultaat van de met de laser snijmachine ontstane replica is een exacte kopie van het origineel.
Ik hoor wel eens dat sommige verzamelaars daar wel eens moeite mee hebben, maar een kenner weet heus wel dat een radio waarvan bekend is dat een gave achterplaat een zeldzaamheid is moeilijk te vinden is.
En daarom ben ik blij met de service die BD&C aan ons verzamelaars te bieden heeft en kan ik mijn beide BX 190U radiootjes weer voorzien van een prachtige achterwand.

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]

Achterplaat voor BX190U

door Maarten Gudde @, Randwijk, 07.12.2019, 23:01 (1573 dagen geleden) @ Hans Op den Camp

Hans,

Als je geen achterwand hebt, is dit een heel mooi alternatief.

--
Maarten Gudde

Achterplaat voor BX190U

door Hans Op den Camp @, Leusden, 08.12.2019, 23:41 (1571 dagen geleden) @ Maarten Gudde

Maarten,

Voor mij liever een 100% perfecte replica dan een achterwand die in het verleden is verprutst door er gaten in te boren voor bijvoorbeeld een extra luidspreker of waar stukken verbrand zijn door de hitte van de serieweerstand of door vocht inwerking. Ik restaureer mijn radio's alleen voor mijzelf in nieuwstaat en niet om ze ooit eens te kunnen verkopen.
En daarom vind ik het belangrijk dat een replica er net zo uitziet als een origineel onderdeel en die kunst verstaat BD&C gelukkig dankzij moderne technieken zoals lasersnijmachines...

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum