Körting Piccolo 20222 (Techniek Radio/TV)

door gloeidraad, 13.12.2019, 19:10 (1600 dagen geleden)

[image]

Deze radio had ik een jaar of 22 geleden als 12 jarige gekocht, vermoedelijk bij de lokale kringloopwinkel voor zo'n 10 a 15 gulden. De radio was van buiten en van binnen bedekt met buitensporig veel vuil. Muizen hadden 2 gaten in de achterwand geknaagd om in de radio te kunnen komen. Vervolgens hadden ze een gat in de conus geknaagd en tussen de conus en het doek met allerlei pluisjes e.d. een nest gebouwd.

Destijds op een zondagmiddag met warm water met een druppeltje afwasmiddel er in en een oude tandenborstel deze radio helemaal schoongemaakt. Daarna met de speaker naar een lokale oude radio verzamelaar geweest om te vragen of hij nog ergens een goede speaker had liggen. Een exacte vervanger voor het origineel had hij niet maar wel een speaker die qua afmetingen hetzelfde was. Na deze in de radio gezet te hebben kwamen er met veel aan de knoppen rommelen 2 a 3 fm zenders re-de-lijk door...

De aanwijzer liep niet goed en na een tijdje worstelen met de snaartjes was toen mijn geduld op waarna het kastje dicht ging. De radio belandde bij mijn ouders op de kast waar hij sindsdien heeft gestaan.

Nu wil ik het toestel dan toch maar eens goed werkend gaan krijgen. Beter laat dan nooit :-D

Wie o wie heeft de service manual voor dit toestel of anders een tekening van hoe de snaren horen te lopen?
Het afstemmechanisme is een rommeltje en begin hier liever niet zonder documentatie aan...

Met vriendelijke groeten!

Körting Piccolo 20222

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 13.12.2019, 21:00 (1600 dagen geleden) @ gloeidraad

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum