Voortgang restauratie Waldorp 168 en vragen (Techniek Radio/TV)

door PE1PJA @, Omgeving Venlo, 14.12.2019, 17:20 (1597 dagen geleden)

Beste forumleden,

Zoals eerder op dit forum gemeld ben ik bezig een Waldorp 168 te restaureren.

[image]

Inmiddels is de kast klaar. Het was veel werk, en ik ben geen houtbewerker. Het zal niet perfect zijn maar ik ben er heel tevreden over. Onderstaand enkele foto's van de werkzaamheden.

[image]

De bodemplaat had natte voeten gehad en deels ook de onderkant van de kast. daardoor was ook het fineer in de rondingen verdwenen.

[image]

Dus eerst maar alles bij elkaar lijmen. Ook de bodemplaat die deels voorzien werd van stukjes dun mdf om weer een geheel te krijgen.

[image]

Daarna de rondingen onder aan de kast met fineer en plamuur hersteld. Dit zie je niet meer omdat de kast in de rondingen origineel donker is gekleurd met een spuitbus is dat weer nagebootst. Maar eerst werd de kast blank geschuurd.

[image]

Zo ziet de kast er inmiddels uit.

[image]

Het klokje loopt weer en de schalen zijn gereinigd. Nu is het chassis aan de beurt, tijdens de warme periode afgelopen zomer is dat met water gereinigd en inmiddels moet alles wel droog zijn. Uiteraard heb ik spoelbussen en trafo niet "ondergedompeld".

[image]

Ik ga er vanuit dat ik het chassis wel weer spelend krijg. Maar waar ik naar op zoek ben is de snarenloop naar de stationswijzer. Op dit moment zie ik niet hoe dat zou moeten.

Helaas vind ik geen documentatie die daar inzicht in geeft.

Ik zoek dan ook documentatie of een foto van het inwendige van dit toestel.
Zoniet ga ik proberen zelf iets te bedenken. Ook zoek ik het filmschaaltje van het klokje maar dat zal niet te vinden zijn dus tzt probeer ik iets te fabriceren.

Bij voorbaat dank.

Wordt vervolgd.

Voortgang restauratie Waldorp 168 en vragen

door Kees Koren @, Bilthoven, 14.12.2019, 17:41 (1597 dagen geleden) @ PE1PJA

Tip

Heb een dergelijk chassis recent te koop staan oo forum.

Radio Kees

Voortgang restauratie Waldorp 168 en vragen

door PE1PJA @, Omgeving Venlo, 14.12.2019, 18:02 (1597 dagen geleden) @ Kees Koren

Beste Kees, dank voor uw reactie, maar het chassis is niet het probleem. Dit chassis is in meer typen en merken toestellen gebruikt. Het gaat o.a. om de snarenloop specifiek voor dit toestel en met name het deel naar de stationschaal. M.vr.gr. Jan

Voortgang restauratie Waldorp 168 en vragen

door Andries van Bronkhorst ⌂ @, 14.12.2019, 18:29 (1597 dagen geleden) @ PE1PJA

Ik heb ooit ook een Waldorp 168 gerestaureerd en heb de snarenloop provisorisch opgetekend. Ik stuur hierbij een scan van dit kladje. Ik hoop dat je er wat aan hebt, iets is beter dan niets.

Snarenloop Waldrop 168.

[image]

Voortgang restauratie Waldorp 168 en vragen

door PE1PJA @, Omgeving Venlo, 14.12.2019, 18:51 (1597 dagen geleden) @ Andries van Bronkhorst

Beste Andries, bedankt voor uw reactie en de tekening. Nu is idd duidelijk dat de 2e snaar over 2e groef van het grote wiel op de varco moet lopen. Kan eigenlijk ook niet anders. Maar u tekent 3 wieltjes bij de schaalplaat ik heb er maar 2 dus bij mij ontbreekt waarschijnlijk iets. Zal trial en error worden vrees ik. Maar goed toch weer een stukje verder.

Nogmaals bedankt.

M.vr.gr. Jan

Voortgang restauratie Waldorp 168 en vragen

door Andries van Bronkhorst ⌂ @, 14.12.2019, 19:43 (1597 dagen geleden) @ PE1PJA

Dag Jan,
Graag gedaan. Ik zal kijken of ik nog ergens een detailfoto kan vinden. Ik moet dan in een mapje met negatieven zoeken, hij is nog van vóór het digitale tijdperk.

Groet,
Andries

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum