onderdeel Philips BX740A (schakelaar) (Gezocht)

door Hans Wendt @, Zwolle, 05.01.2020, 17:29 (218 dagen geleden)

Beste Forumleden,
Net voor de afgelopen kerstdagen heb ik in een kringloopwinkel een Philips BX740A op de kop getikt. Op het toestel zat een papiertje met de volgende tekst “doet niets, gloeit ook niet. Een uitdaging dus!”
Uit een eerste globale inspectie bleek het toestel geheel compleet inclusief buizen, achterwand en serviceluik. Wel had iemand het toestel van het meeste stof ontdaan en mogelijk een poging ondernomen om het chassis uit te bouwen waarbij het topje van één van de beide EL-84 buizen was afgebroken en enkele bevestigingsschroeven van de trafo ontbreken.
Dit alles is oplosbaar maar bij het uitbouwen van het chassis zag ik aan de onderzijde enkele loshangende draden waarvan er één is afgeschermd. Na het schema bestudeerd te hebben (met dank aan de NVHR) bleken deze draden van/naar schakelaar SKB in het schema te gaan.
Deze schakelaar wordt bediend door de grote (achterste) knop aan de linkerzijde van de afstemschaal en dient voor de klankkleur (meer/minder hoge tonen) waarbij tevens een klankkleur indicator wordt bediend.
Helaas is deze (pertinax) schakelaar in meerdere stukken gebroken waarvan de meeste ontbreken zodat ik ook niet weet hoe e.e.a. precies is aangesloten geweest. Voor de duidelijkheid heb ik vier foto’s bijgevoegd met de vraag of er iemand is die mij nog aan een dergelijke schakelaar zou kunnen helpen.
[image][image][image][image]

onderdeel Philips BX740A (schakelaar)

door witger @, Weert, 06.01.2020, 21:33 (217 dagen geleden) @ Hans Wendt

Als ik me niet vergis is dit exemplaar afkomstig van de BX740A [image][image]

Rest via envelopje?

Mvg witger

onderdeel Philips BX740A (schakelaar)

door Hans Wendt @, Zwolle, 06.01.2020, 23:07 (217 dagen geleden) @ witger

Witger,

Ik heb je via het envelopje een bericht gestuurd.

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum