Kleur van een Erres KY136 (Techniek Radio/TV)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 12.01.2020, 20:42 (208 dagen geleden)

Beste forumlezers,

Een tijdje geleden heeft mijn kat een mooie Erres KY136 als krabpaal gebruikt en is bij die actie het luidsprekerdoekje onherstelbaar beschadigd.

[image]

Boos worden heeft geen zin, want het kwaad is al geschied en Saartje begrijpt toch niet waarom ik al die oude troep in huis haal.....

Maar gelukkig heb ik jaren geleden een perfect gelijkend Erres doekje van Ben Dijkman aangeschaft waarvan ik dacht dat ik het nooit zou gebruiken. Maar nu kwam het toch eindelijk mooi van pas.

Vanmiddag heb ik het oude doek verwijderd en het prachtige BD&C doekje gemonteerd en ben ik best wel tevreden met het resultaat. Het doekje had voor mij iets donkerder mogen zijn maar dat kan naderhand altijd nog wel eens met waterbeits.

[image]

[image]

Maar ik heb nog een vraag over de kleur van de kast van een dergelijke Erres KY 136. Toen ik het oude doekje had verwijderd kon ik de oorspronkelijke kleur van het radiofront zien wat nog nooit door zonlicht is verkleurd. En die kleur komt aardig overeen met het overige gedeelte van de voorzijde mijn radio.

Maar op het internet zie ik ook wel foto's van een KY136 radio die diep donkerbruin van kleur is. Niet mijn smaak, maar misschien wel origineel. Daarom mijn twijfel over de kleur; is de Erres KY136 soms in twee kleur varianten geleverd? Een donkere sombere uitvoering en een wat lichtere ? Ik kan niet zo heel veel foto's van deze radio op internet vinden.
Maar op de NVHR site vond ik een heel donkere uitvoering afgebeeld http://www.vintageradio.nl/Radio%27s/erres_ky136.htm

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]

Kleur van een Erres KY136

door Leo van Vreeswijk ⌂ @, utrecht, 13.01.2020, 12:30 (207 dagen geleden) @ Hans Op den Camp
Bewerkt door Leo van Vreeswijk, 13.01.2020, 12:36

Hallo Hans,

Ik hoop dat het goed gaat met je iets langere termijn geheugen want die vraag heb je al eerder gesteld.
https://www.nfor.nl/archief/index.php?id=188146
Wat de kleur van het doekje betreft... een beetje donkerder zou inderdaad beter zijn.

Deze kast is in ieder geval té licht.

[image]


en al is het een KY126, deze klopt ook niet helemaal ....

[image]


groet: Leo

--
[image]

Kleur van een Erres KY136

door Hans Op den Camp @, Leusden, 13.01.2020, 14:51 (207 dagen geleden) @ Leo van Vreeswijk

Hallo Leo,

Als de jaren verstrijken wordt het geheugen er inderdaad niet beter op. In ieder geval bedankt voor het helpen herinneren aan het topic van precies vijf jaar geleden :-) .
Dat topic ging overigens niet over mijn eigen toestel maar over de KY136 van een mede-radioverzamelaar. Omdat de kast na het verwijderen van de geschilferde oude lak er uit zag als goedkoop triplex is deze weer in de oorspronkelijke donkerbruine kleur gespoten:

[image]


Daarom twijfelde ik gisteren aan de kleur van mijn KY136, omdat de lak onder het gedeelte van het luidsprekerdoek waar nooit zonlicht bij is geweest, een mooie warme tint heeft zoals ook de rest van de voorzijde van de radio.

Het fineer aan de voorzijde is ook mooi getekend en gespiegeld aangebracht, dus laat ik dat zo.
De zijkanten lijken wel op goedkoop triplex en die maak ik wel wat donkerder dan dat het nu is. Evenals het luidsprekerdoekje dat te licht van kleur is. Daarna ben ik blij en tevreden met deze Erres KY136 en daar gaat het tenslotte om. Bedankt Leo voor de informatie van toen.

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum