digitaal / on-line contact (Algemeen)

door gerard ⌂ @, Zeist, 18.03.2020, 10:42 (68 dagen geleden)
Bewerkt door gerard, 18.03.2020, 11:20

Gisteravond heeft een gezellige en succesvolle pilot plaatsgevonden van RadioCafe-TV. Vanuit Studio Gerard is de eerst geplande en later afgelaste lezing over Hybride Radio’s alsnog gegeven en wereldwijd gevolgd door een enthousiast publiek van twee personen. Door de toestand van de wereld is het onzeker wanneer het RC weer op de bekende, vertrouwde manier gehouden kan worden. We willen de uitzendingen doorzetten, om de vaste bezoekers hun geliefde ontspanning te blijven bieden, en om iets te betekenen voor vele andere radioliefhebbers die aan huis gebonden zijn.

Fysieke bijeenkomsten blijf je missen.... en ik kan natuurlijk een heleboel nadelen opnoemen, maar dat is zinloos want het is niet anders. Ondertussen zijn er ook voordelen: na de lezing ben je snel thuis (namelijk meteen), je staat niet in de file, je hoeft geen 4€ te betalen, en het RC wordt op deze manier bereikbaar voor belangstellenden die wat verder van Zaandam weg wonen.

We hebben gebruik gemaakt van Microsoft Teams. Als ik probeer samen te vatten wat ik ervan begrijp, dan is het een beetje vergelijkbaar met een WhatsApp groep, maar dan met extra veel mogelijkheden. Het team is een soort virtuele gemeenschap waarbinnen je kunt chatten en een op een gesprekken houden, ook met video. Voor een lezing start je een activiteit genaamd “vergadering” waar teamleden bij kunnen aanhaken of uitgenodigd worden. Gisteren hadden we alledrie een camera zodat we elkaar konden zien en vanuit de verschillende studio’s werden hybride radio’s getoond. En de spreker kan op zijn eigen computer een diaserie vertonen die dan tegelijk door de anderen kan worden bekeken. Maar ook andere programma’s kun je op een computer draaien en het window overal vertonen. Welke van de vele mogelijkheden precies voor een deelnemer beschikbaar zijn, hangt een beetje af van softwareversie, platform en aangesloten apparatuur.
Ik had MS Teams nog nooit gebruikt, gisteren voor het eerst van gehoord, dus ongetwijfeld zullen er nog wat mogelijkheden en mores zijn die ik nog niet ken.

Een volgende stap is natuurlijk, te kijken of het op te schalen is naar 20 of misschien wel 100 deelnemers. Het zal dan iets anders moeten werken omdat het met 20 open microfoons misschien wat onrustig wordt in “de zaal”, maar daar heeft Micorsoft vast wel iets op verzonnen.
Om Teams te kunnen gebruiken moet je allereerst een Microsoft account hebben. Je kunt van elk emailadres een MS account maken, door voor dat adres een wachtwoord te kiezen bij Microsoft. Maar skype accounts en hotmail adressen zijn van zichzelf al MS accounts (denk ik).
Teams kan gebruikt worden in een browser, maar er is ook een desktop app en een iOS app en een Android app, die werken prettiger.

Hebben jullie aanvullende ideeën hierover?

edit: titel gewijzigd door Forumbeheer

digitaal / on-line contact

door Forumbeheer @, 18.03.2020, 12:19 (68 dagen geleden) @ gerard

Deze discussie heeft niet direct iets met 'oude radio's' van doen, maar is in het licht van beperking van persoonlijk contact - in het kader van codi-19 - van belang.
Indien gewenst, graag voortzetten op het beheerforum ( "Forumbeheer" ).

Forumbeheer.

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum