Deksel van de voedingstrafo van een Geloso G3227A (Gezocht)

door Patrick2 @, Antwerpen, 18.05.2020, 17:01 (56 dagen geleden)

Dag allen,

Ik heb al een geruime tijd twee mono versterkers in gebruik. Mijn AIWA speakers die ik ooit, 20 jaar geleden, op een ecopark gevonden heb klinken geweldig op deze versterkers vind ik.
Ik gebruik de Geloso G3227A zonder de mesh bovenkant, want het oog wil ook wat. Ik zie graag buizen gloeien.
Nu ben ik op zoek naar de bovenkant van de voedingstransformator om die mooi glimmend te polieren. Die wordt dan gemonteerd op één van de twee toestellen en diegene die er af komt wordt op zijn beurt gepolierd en gebruikt om de andere te vervangen. Afijn, je begrijpt waar ik naar toe wil. Ik zoek dus zo'n bovenkant zoals op de foto. Die zijn op meerdere types van Geloso versterkers gebruikt.
Voor de uitgangstrafo's heb ik door iemand dekseltjes laten 3D printen zodat die geïsoleerd zijn. Later worden nog de smoorspoelen gepolierd zodat ik een mooi glimmende bovenkant heb. het zou fijn zijn mocht ik ook zo een los exemplaar vinden om dezelfde methode toe te passen, maar ik zou willen beginnen met de voeding.
Wie, o, wie kan mij helpen?

[image]

Vriendelijke groeten, Patrick

Deksel van de voedingstrafo van een Geloso G3227A

door Anton van den Oever @, Hazerswoude-dorp, 18.05.2020, 19:51 (56 dagen geleden) @ Patrick2

Ik gebruik de Geloso G3227A zonder de mesh bovenkant, want het oog wil ook wat. Ik zie graag buizen gloeien.

Mmn, zo’n “mesh bovenkant” zegt me niet zoveel, maar vroeger zat er op deze versterkers gewoon een kap van geperforeerde plaat.
Kon je prima doorheen kijken en beschermde de versterker en de buizen niet alleen voor beschadiging maar ook voor (RF) instraling en de gebruiker tegen aanrakings geveaar.
m.vr.gr.
Anton van den Oever

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum