voorloper tweeweg stekker (Algemeen)

door Will @, Zuidzande, 17.02.2021, 16:22 (17 dagen geleden)

HALLO leden
Bij een party stekkers zat deze combinatie en is zo te zien origineel is er onder jullie die dit bekend voorkomt en weet welke leverancier dit vroeger verkocht, in mijn opinie is het gebruikt voor het gelijk tijdig aansluiten van een radio en platenspeler op een stopcontact dus de voorloper van de Philips tweeweg stekker maar dat is maar een veronderstelling van mij.
mvg Will

[image]

voorloper tweeweg stekker

door Paul Brouwer @, Haarlem, 17.02.2021, 16:45 (17 dagen geleden) @ Will

Het lijkt mij aannemelijker dat dit door "een handige Harry" zelf gemaakt is.

Groeten,
Paul

--
[image]

voorloper tweeweg stekker

door humfred ⌂ @, Dubai, 17.02.2021, 17:42 (17 dagen geleden) @ Paul Brouwer

Vroeger nam men het niet zo nauw met de veiligheidsvoorschriften. :-D :-D

voorloper tweeweg stekker

door francois129 @, Aartselaar - België, 17.02.2021, 17:49 (17 dagen geleden) @ humfred

Niemand dacht er aan dat er gevaren waren. Iedereen moest “voorzichtig” zijn.
Er zijn toen ook veel ongevallen gebeurd waardoor er wetgeving is ontstaan.

François

voorloper tweeweg stekker

door Will @, Zuidzande, 17.02.2021, 18:20 (17 dagen geleden) @ francois129

Hallo
In de twintiger en dertiger jaren was dit gewoon veilig denk ook maar aan de drieweg stekker en de fittingen met stekker aansluiting, Philips leverde ook gewoon een tweeweg stekker en voor de voeding 1016 leverde zij ook een contra stekker met schakelaar en een contra stekker en stekker aan een stukje snoer, men wist toen gewoon niet beter en er zullen weinig ongelukken mee gebeurt zijn omdat men dat niet als speelgoed gebruikte en men gewoon voorzichtig met spanning omging.

mvg Will

voorloper tweeweg stekker

door Jan Bus @, Amersfoort, 17.02.2021, 19:20 (17 dagen geleden) @ Will

De doorsnee woning gebouwd voor 1950 had een minimale elektrische installatie. Vaak maar 1 groep. En het heeft nog jaren geduurd voordat dit alles gemoderniseerd was. De woonvertrekken hadden meestal maar 1 stopcontact. Vandaar de vele driewegstekkers. Op de slaapverdieping alleen een stopcontact op de overloop. Veilig was het niet; er gebeurden ongelukken. Ik kan me nog herinneren dat een buurvrouw geëlektrocuteerd is toen ze op blote voeten op het balkon stond te strijken (rond 1960). En maar te zwijgen over de wasmachines. Mijn beide grootmoeders reden als het weer het toeliet de wasmachine naar buiten en deden de was op de plaats achter het huis. De machines aangesloten via verlengsnoeren op een stopcontact zonder randaarde. En mijn moeder was geen haar beter. Zij gebruikte het snoer van de stofzuiger als verlengsnoer voor de wasmachine.
In de overgangstijd van 127 naar 220 volt stond er bij mijn grootouders een grote verhuistrafo achter de televisie en als het zo uitkwam dan werden nieuwe apparaten voor 220 volt daar ook op aangesloten. En zo kan ik wel doorgaan. Ik denk dat de oudere leden van het forum hier wel het nodige aan toe kunnen voegen.

Groet, Jan

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum