Philips 2634 (Techniek Radio/TV)

door Wim Sanders @, Nuenen, 21.06.2021, 16:27 (1030 dagen geleden)

Beste radiovrienden,
bij de restauratie van mijn Philips 2634 is gebleken dat de potmeter op diverse plaatsen onderbroken is en dat van de koppelspoel S13/S14 spoel S14 onderbroken is.

Ik heb geprobeerd om de onderbreking in de spoel te verhelpen door er een opgeladen condensator van 22uF , 260 volt in serie met een gloeilampje op aan te sluiten. Helaas, geen resultaat.
Volgens de documentatie van het toestel is het type 4085.
Eventueel kan ik een andere koppelspoel in de behuizing plaatsen, maar de overzetverhouding is nergens te vinden. S13 meet zo'n 560 ohm.

Dus wie kan mij aan een goede potmeter voor dit toestel helpen en kan mij aan een goede koppelspoel helpen. Eventueel een vervanger. Ik schat dat de overzetverhouding 1:3 zal zijn, dat is iig meestal zo, maar ik weet dat dus niet zeker.

De kosten komen we wel uit.

Vast bedankt voor jullie hulp.

Groeten,
Wim

Philips 2634

door Wim Sanders @, Nuenen, 25.06.2021, 11:45 (1026 dagen geleden) @ Wim Sanders

Beste medeforummers,

Inmiddels is er goed bericht over de potmeter.
Maarten gaat deze voor mij opnieuw wikkelen. :OK: Echt top dat hij dat nog steeds wil doen.
Zo'n potmeter vind je niet zomaar.

De lf koppeltrafo is ook gerepareerd.
Ik had nog een koppeltrafo van Ferranti type AF 10 liggen.
Deze trafo heeft een overzetverhouding van 1:3,5. Aangezien de meeste koppeltrafo's op deze positie in de schakeling meestal 1:3 zijn, zou dit moeten kunnen. Er komt misschien iets meer signaal uit dat de originele, maar dat zie ik wel als het toestel weer helemaal opgebouwd is.

Het chassis is inmiddels nagenoeg geheel van de roest ontdaan, als de resterende roestpuntjes er ook nog vanaf zouden moeten, zou ik met hardere maatregelen moeten gaan werken. Aangezien ik dan het risico loop op krassen op het chassis, laat ik het verder maar zo. Soms moet je wat concessies doen:-).

In een aantal eerdere posts heb ik al eens aangegeven dat ik de bedradingstekening opnieuw wil tekenen. De originele tekening is dermate slecht leesbaar dat ik niet alle bedrading heb kunnen herleiden. Er zijn al wel aan paar reacties binnen gekomen, waar ik weer wat verder mee gekomen ben, maar nog niet alles is bekend. Een paar maanden geleden kon ik zo'n toestel van iemand over nemen. Aan de hand van dat toestel kan ik nu de tekening wel verder afmaken. Maar eerst wil ik dat toestel restaureren en weer spelend maken. De bedrading in dit toestel is op een aantal plaatsen afwijkend van de originele tekening. Het serienummer is 22991D. De weerstanden R3 en R4 zitten op de originele tekening op een montagebordje. Bij mijn toestel zitten die direct in lijn met de bedrading gemonteerd. Zoals wel meer bij Philips gebeurde, zijn er in de loop der tijd modificaties aan dit toestel uitgevoerd, die niet op de bekende tekeningen staan. Noem het maar ontwikkeling.

De bedradingstekening die ik straks verder af kan maken, zal wel de originele loop van de bedrading weer gaan geven en dus niet van mijn eigen toestel. De tekening moet wel origineel blijven.

Nou ik toch bezig ben, ik zoek nog de glasweerstand R6 / R7. R6 is 8 kohm i.p.v. 6 kohm en R7 is onderbroken. Deze zou 15K moeten zijn. De totale lengte van de beide weerstanden samen is ca. 7,5 cm.Wie helpt?

Alvast bedankt voor het zoeken.
Wordt zeker nog vervolgd.

Groeten,
Wim

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum