Gezocht: schema Loewe F3445 Color (Gezocht)

door Gert Wouters @, 06.07.2021, 11:13 (1018 dagen geleden)

Beste forummers,

Lange tijd geleden dat ik nog eens het buizentijdperk binnenin bekeken heb (de voorbije winter er vaak VOOR gezeten; ook erg leuk op een buizentv te kijken).
Redelijk wat staan van Philips, SBR,... . Wegens plaatsgebrek richt ik mijn pijlen tegenwoordig op Loewe Opta. Wat zeldzamer spul, dus altijd leuker. :-D

Een tijdje terug in Essen een F3445 Color gaan ophalen. De eigenaar kon het niet laten om hem eens in te schakelen voor hem online te zetten. Erg smal beeld was er te zien. Naar zijn zeggen direct weer uitgeschakeld na de foto.

Om één en ander terug op orde te krijgen is een schema natuurlijk benodigd. Nergens te vinden natuurlijk. Het valt me trouwens op dat er op Google ook bijzonder weinig over dit type terug te vinden is. Ik had hem ook nooit eerder gezien. Als hij in orde geraakt mag hij m'n F921 gaan gezelschap houden :-) (moet hier trouwens ook eens condensatoren swap gaan in uitvoeren, maar dat is iets voor later)

Wie oh wie kan me aan het schema helpen?

Bedankt!
Gert

Ik doe nog enkele sfeerfoto's erbij.
[image]
[image]
[image][image][image][image][image][image]

Gezocht: schema Loewe F3445 Color

door henkk @, 06.07.2021, 14:09 (1018 dagen geleden) @ Gert Wouters

In de Muiderkring KTV documentatie map zit bijna zo'n zelfde schema,dat kan ik wel voor je scannen.
Overigens heb ik vroeger ooit eens de beeldbuis van zo'n tv gebruikt om een Grundig te repareren,die beeldbuis was een waanzinnig goede kwaliteit.

Henk

Gezocht: schema Loewe F3445 Color

door André Cleeren @, 06.07.2021, 15:05 (1018 dagen geleden) @ Gert Wouters

ik kan je de complete service doc. doorzenden zie voorpagina
[image]
verder via mail?
André

Gezocht: schema Loewe F3445 Color

door Gert Wouters @, 06.07.2021, 16:02 (1018 dagen geleden) @ André Cleeren

Wel uiteraard als ik de volledige servicedoc kan bekomen, erg graag.
Zoals bij de K6jes 7es en 8en hier al wel meer gebeurd is, kan ik zo'n complete manual gebruiken om de boel na reparatie mooi af te regelen.
Bij de F921 heb ik dat toen wegens tijdsgebrek nagelaten en heb er nu spijt van. Dus alvast bedankt als je de complete doc wil doorzenden. Normaal kan je m'n emailadres zien in mijn profiel dacht ik?

@henkk: wel ik ben eigenlijk eens benieuwd welk beeld ik ga krijgen. Ik heb altijd gevonden dat Loewe qua beeldkwaliteit iets natuurlijker was als Philips, maar kwestie van smaak daargelaten zijn ze aan elkaar gewaagd.
Je merkt dat de kleurdecoder net iets minder presteert in de F921 (lees model ouder), maar volgens mij is het een ontwerp uit de tijd van de K6, ik vergelijk iets te veel met de K7 denk ik.

De A67-100X heb ik nog nooit in werking gezien. Erg vreemd trouwens dat deze beeldbuis gebruikt is. In de handleiding die ik wel bezit, spreekt men van een A65-120X...
Loewe gebruikte in de niet-buizentijd dezelfde beeldbuizen zoals Philips (tot eind jaren 80 van VALVO). Begin nineties hebben ze in sommige types Thomson buizen gebruikt die merkelijk slechter presteerden als een Philips beeldbuis in hetzelfde chassis. Was bij de C9003 dacht ik.
Had daarom al een beetje bang van wat deze beeldbuis in dit oudje zou doen.

We gaan het zien :OK:

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum