1629/VT-138 "Magic Eye" buis kwaliteitscontrole opdruk "1C"? (Techniek Radio/TV)

door Marc ter Noord @, Den Haag, 12.12.2022, 01:28 (506 dagen geleden)

Beste forumleden,

Ik ben Marc wonend te Den Haag en dit is mijn eerste bericht op dit mooie forum, ik hoop dat ik veel nuttige informatie kan vinden en ook kan bijdragen waar ik kan...

Ik wil graag nog de meneer bedanken waar ik mee had gesproken over afstemogen (die verzamelde hij) op de laatste NVHR beurs en die mij had gewezen op een tafel waar de 1629/VT-138 buis werd aangeboden. Ik had het geluk daar een aantal NOS buizen te kunnen kopen.

Op de doosjes staat dat ze zijn geproduceerd door Sylvania, echter de buisjes die in de doosjes zaten waren allemaal van RCA. Boven op de buizen (op het oog) staat een opdruk "1C", ik neem aan dat dit een kwaliteitscontrole stempel is die je er zo af kan vegen, wat ik uiteraard niet ga doen...zie de foto's voor de details.

Ik heb nu 2 vragen:

  • Heeft iemand meer informatie over dit stempel "1C" bovenop het oog?
  • Is het normaal dat er NOS RCA 1629/VT-138 buizen in Sylvania 1629/VT-138 doosjes zitten? Kocht de ene fabrikant van de andere of zitten ze gewoon in het verkeerde doosje?

[image]
[image]
[image]

Mvg,

Marc

1629/VT-138 "Magic Eye" buis kwaliteitscontrole opdruk "1C"?

door Paul de Goede @, Leidschendam, 12.12.2022, 08:15 (506 dagen geleden) @ Marc ter Noord

Dat laatste was in ieder geval volkomen normaal. Er waren twee soorten merken: van fabrikanten en van 'reboxers'. Deze laatsten produceerden niet zelf, maar kochten de buizen in bulk en deden daar hun eigen doosje omheen. Ook kochten producenten bij elkaar als een type op was of uitgefaseerd. Alles kon.

Mvg, Paul

1629/VT-138 "Magic Eye" buis kwaliteitscontrole opdruk "1C"?

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 12.12.2022, 19:43 (506 dagen geleden) @ Paul de Goede

Klopt, maar voor normale (consumenten) productie kwam het eigenlijk niet voor dat opdruk op de buis niet met het doosje klopte. Een RCA buis in een Sylvania doosje kon best, maar dan stond er wel Sylvania op de door RCA gemaakte buis.

In dit geval kan het toch wel origineel zijn, mogelijk heeft het iets te maken met de contractor Colonial Radio Corporation die op het doosje vermeld staat als leverancier.

Ik mis wel een foto van de daadwerkelijke merkopdruk van de buis.

Edit: het gaat om doosjes uit verschillende batches, waarvan maar op 1 die contractor vermeld staat. Zijn alle 3 de buizen wel identiek of zijn het 2 soorten buizen?

1629/VT-138 "Magic Eye" buis kwaliteitscontrole opdruk "1C"?

door Marc ter Noord @, Den Haag, 13.12.2022, 00:05 (505 dagen geleden) @ Maarten Bakker

Bedankt voor de reacties!

De buizen zijn alle drie van RCA.
De buis in het doosje van de contractor "Colonial made by Sylvania" is qua opbouw duidelijk anders dan de andere twee uit de doosjes van alleen Sylvania, zie de foto's... Op deze twee buizen staat ook "RCA Radiotron", op die andere alleen "RCA".
De buis van "Colonial made by Sylvania" heeft een grijze band om de buis vlakbij het oog, de andere twee buizen niet.

Er is zelfs een verschil tussen de twee bijna gelijke buizen; de anode is van ander metaal en van iets andere vorm.

Bijgevoegd nog wat foto's ter verduidelijking.

[image]
[image]
[image]
[image]
[image]

Mvg,

Marc

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum