Welke buizen??? (Techniek Radio/TV)

door onbekend, 22.07.2011, 12:56 (4677 dagen geleden)

Hallo,
Ik ben sinds kort in het bezit van een Ferguson 501ac.
Ik ontvang er niets op alleen brom en ruis,ik zie twee buizen die (volgens mij)niet goed zijn.
De ene doet niets en de andere flikkert en brandt daarna blauw.
Ik ben een absolute leek,iemand sugesties hoe ik dit aan moet pakkenen waar ik nog aan buizen kan komen?toestel bevat 5 buizen.
Fc4. Tdd4. Vp4b pen4va. En een dw4/350,
Ik hoor graag van jullie!
Gr.,martin

Welke buizen???

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 22.07.2011, 14:02 (4677 dagen geleden) @ onbekend

het toestel is uit 1937, en bevat onderdelen die ondertussen geheel versleten zijn. Verbindt deze radio vooral niet met het lichtnet, hierdoor zal een onveilige situatie kunnen ontstaan.

Wat betreft de buizen, deze zijn van het correcte type. Ze kunnen echter defect raken door het toestel in te schakelen zonder het eerst te repareren.

Wanneer een automobiel uit 1937 wordt aangeschaft wordt een restauratie normaal gevonden voordat men ermee de weg opgaat. Voor een radiotoestel geldt in feite hetzelfde.

--
http://www.hupse.eu/radio

Welke buizen???

door fred @, 22.07.2011, 15:37 (4677 dagen geleden) @ onbekend

hallo martin mischien is er iemand die de radio voor je repareren wil condensators en of elko,s vervangen zoals john al zei zet de radio niet aan de stroom er zitten moeilijk verkrijgbare buizen vp4b bijv heb ik toender tijd zelf uit engeland laten komen en was niet echt een koopje zou jammer zijn toch als deze stuk gaan een oproep op dit forum wil wel eens helpen of naar een reparatie dag van de nvhr gaan je kunt allemaal vinden hier op het net

RSS Feed van deze thread
powered by my little forum