geluid philips 2534 (Techniek Radio/TV)

door Leo Snoeren ⌂ @, Dongen, 04.06.2008, 18:01 (5813 dagen geleden) @ jarno

Hallo Jarno,

Of de buizen goed zijn, is natuurlijk van een afstand niet te bepalen, maar ook al zijn deze wat minder, dan moet het toestel toch gewoon kunnen spelen. Misschien wat minder gevoelig, maar toch.

Een tijdje geleden heb ik ook een dergelijk toestel gereviseerd, er waren enkele condensatoren in het condensatorblik lek. Niet een beetje, maar erg lek....

Je kunt dit constateren door meten: als je het schema hebt, kijk dan eens op welke punten welke spanning moet staan. Dit staat niet in het schema, tenminste niet in de versie die ik heb. Verwijder de buizen op de gelijkrichter na. Meet de spanningen op de diverse punten (anode en schermroosters) Er loopt geen stroom door de buizen, die zitten er immers niet in. Dit betekend dat je overal de onbelaste spanning moet meten: houdt wel rekening met diverse spanningsdelers (weerstanden in serie)

De eenvoud van deze radio maakt het gemakkelijk om zonder ingewikkelde meetapparaten te constateren wat er mis is. Werkt de terugkoppeling wel? (kun je de radio laten oscilleren?)

Het is wel wat lastiger afstemmen met dit toestel: eerst de primaire kring afstemmen, dan de secundaire, dan de terugkoppeling: daarna bijregelen (alle drie)

Succes, Leo

--
Met vriendelijke groet,

Leo Snoeren

https://www.rrd.link/ (onder constructie)

leosnoeren(apenslingertje)freedom.nl


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum