geluid philips 2534 (Techniek Radio/TV)

door Ed van der Weele † @, Zeist, 04.06.2008, 18:13 (5813 dagen geleden) @ Leo Snoeren

Hallo Jarno,

Of de buizen goed zijn, is natuurlijk van een afstand niet te bepalen, maar ook al zijn deze wat minder, dan moet het toestel toch gewoon kunnen spelen. Misschien wat minder gevoelig, maar toch.

Een tijdje geleden heb ik ook een dergelijk toestel gereviseerd, er waren enkele condensatoren in het condensatorblik lek. Niet een beetje, maar erg lek....

Je kunt dit constateren door meten: als je het schema hebt, kijk dan eens op welke punten welke spanning moet staan. Dit staat niet in het schema, tenminste niet in de versie die ik heb. Verwijder de buizen op de gelijkrichter na. Meet de spanningen op de diverse punten (anode en schermroosters) Er loopt geen stroom door de buizen, die zitten er immers niet in. Dit betekend dat je overal de onbelaste spanning moet meten: houdt wel rekening met diverse spanningsdelers (weerstanden in serie)

Mijn 2534 had hetzelfde euvel met het condensatorblik.
Uitkoken van de condensatoren hielp maar tijdelijk, na een maand was de lek weer net zo erg. In Tips & Trucs staan een paar verslagen van de reparatie van zulke condensatoren. O.a. wat foto's van mijn hand (of waren ze van mijn camera? ;-) ).
http://tips-en-trucs.verdijk.info/condensatoren/cond.htm#reviseren

De luidspreker moet een hoogohmig (2000 Ohm) type zijn, maar als ik me goed herinner had Jarno een Pannekoek bij deze radio.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum