Onbekende antieke Philips (zend?) ontvanger (Gezocht)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 16.09.2011, 07:27 (4629 dagen geleden) @ Hans PA0H
Bewerkt door Maarten Bakker, 16.09.2011, 07:33

En wat onderdeel nummers betreft. Deze zijn vaak per toestel uniek. Ook al is het hezelfde deel in een ander toestel is gebruikt heeft het toch vaak een ander nummer.

Voor zover ik het systeem van Philips ken, is daar inderdaad ruimte voor maar probeerde men dat ook in de productie al wegens rationalisatie te vermijden. In de service al helemaal, daar had men het liefst zo min mogelijk verschillend (genummerde) onderdelen op voorraad. Overigens kan het laatste cijfer van de 4 wel verschillen (*), maar dat maakt er geen ander onderdeelnummer van, dat geeft alleen de stand der techniek aan.

Maar aangezien Philips altijd uitzonderingen kent, en die juist het interessantste zijn omdat ze veel over de (vuist)regels zeggen... Over wat voor apparaten heb jij het in bovenstaand geval? Ik ga zelf van de consumentenelectronica uit omdat ik de professionele apparatuur minder onder ogen krijg.

(*) Ik spot in het lijstje van Ruud een 8532 en een 8539... Mogelijk dat ze dat laatste cijfer hier juist hebben weggelaten en dat die uitspraak in dit geval dus niet opgaat.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum