Weerstand Philips 470 A (Techniek Radio/TV)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 06.10.2011, 06:57 (4609 dagen geleden) @ John Hupse †
Bewerkt door Maarten Bakker, 06.10.2011, 07:15

John, je hebt zonder meer gelijk dat zo'n weerstand wel minstens een deel van zijn warmte kwijtraakt, maar ik denk toch niet alle warmte.

Helaas kon ik daar zo snel geen concrete cijfers van vinden maar gesteld dat het onder het chassis 35 graden is (als het buiten 30 graden is haal je dat m.i. al niet meer dus dit is geen worst-case-scenario), hoeft de weerstand slechts nog eens 35 graden op te warmen om een temperatuur van 70 graden te bereiken. Bij een warmte-afvoer van minder dan ongeveer 60K/W zal je dus rekening moeten houden met derating.

Ervan uitgaande dat dit nog geen worst-case is, en ze bij Philips een 2W-weerstand specificeerden (ze probeerden altijd de kosten te drukken, dus daar moet een reden voor geweest zijn), zou ik er zelf nooit een 1W-weerstand monteren als het toestel regelmatig langere tijd moet kunnen spelen (overigens zie ik dat in mijn reparatiepraktijk in moderne apparaten van dubieuze herkomst wel regelmatig, en daar branden dus ook willekeurig zo nu en dan onderdelen door).

Voor de duidelijkheid: Natuurlijk vind ik ook dat je lekstromen en andere defecten eerst moet verhelpen. Het lijkt mij dat Philips daar bij het plaatsen van een 2W weerstand kennelijk net zo goed geen rekening mee heeft gehouden (een defect toestel hoeft immers niet door te blijven spelen).


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum