Ahroh MK4350 (MK4355/-56) (vervolg) (Techniek Radio/TV)

door Paul Brouwer @, Haarlem, 08.10.2011, 19:46 (4606 dagen geleden)

Hallo allemaal,

Vandaag even een paar uurtjes de tijd gehad om mij verder te verdiepen in die toestel. Na vorige week al de voedingselco's vervangen te hebben om in elk geval de voeding weer op gang te kunnen brengen, was het vandaag de beurt aan de buizen om aan een controle te onderwerpen en de ontkoppel elco.

Na uiteindeljk alle buizen door nieuwe exemplaren te vervangen en de ontkoppel elco te vervangen bleek dat ik nagenoeg niets opgeschoten was. Dus de ogenschijnlijk goed ogende C's maar eens aan een wat kritischer onderzoek onderworpen waar de eerste gang naar de koppel-C ging. Dit was gelijk bingo. Deze 20nF C (volgens schema) meette slechts 12nF wat opzich nog niet zo schokkend is. Schokkender was het dat de gemonteerde 1500V-C zo lek was als een mandje. Dus daar eerst maar eens een 22nF C gemonteerd en we hadden weer normaal geluid uit het toestel op alle banden.

Het laat zich raden wat er met de rest van de soortgelijke C's gaat gebeuren. Na ook de C op de UGT gecontroleerd en vervangen te hebben, blijken deze 'CDC condensatoren' dus allemaal lek te vertonen en moeten derhalve vervangen worden.

Een vraag heb ik wel. In dit toestel zitten MF-trafo's 51 en 52 gemonteerd waar met pen een MF van 467KHz is opgeschreven. Bij mijn weten was dit geen regulier MF zo rond de 1950's in Nederland. Was dit misschien wel redelijk standaard voor deze Amroh MF-trafo's?

Groeten,
Paul

--
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum