Amroh MK4350 (MK4355/-56) (vervolg) (Techniek Radio/TV)

door Ed van der Weele † @, Zeist, 10.10.2011, 21:06 (4605 dagen geleden) @ Paul Brouwer

Radio's met een MF van 128KHz of 452KHz heb ik hier ook staan een ook mij is een fluittoon op de MG nooit opgevallen. Ook niet op portables met een ander MF.

In een vorig leven, toen ik nog niet tot 'de grijze plaag' werd gerekend ;-) , zat ik avonden lang alle golfbereiken af te zoeken naar verafgelegen zenders. Dat kon 40 of 50 jaar geleden ook nog omdat er veel minder storing was dan tegenwoordig. Nooit heb ik me toen gestoord aan vervelende fluittonen, of het moest de Mexicaanse hond van een buurtbewoner zijn. Er waren in die tijd nog mensen met een rechtuitontvanger en zo nu en dan werd de terugkoppeling iets te ver ingedraaid.

Voorlopig maak ik mij ook niet zo druk om het MF van deze radio. Eerst gaan we de composietweerstanden waar nodig vervangen.

Je zegt wat ik dacht. Die enge bruine dingen kunnen voor heel veel ellende zorgen.

Daarna ga ik de antenne- en oscillatiekringen afregelen. Dan kan ik altijd nog besluiten het MF aan te passen of toch te laten voor wat het nu is.

Ik zou het gewoon laten voor wat het is. Het maakt - letterlijk - geen fluit uit welke middenfrequentie je gebruikt zolang de gelijkloop van de antenne- en de oscillatorkringen maar in de pas blijft.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum