ik koop ook eens iets (Algemeen)

door Marcel, 12.07.2008, 07:04 (5775 dagen geleden) @ rudy wouters

Hallo Rudy,


Sneue boel hoor. Ik weet hoe je je voelt: ik heb hetzelfde eens gehad met een Philips BX373A. Zo in de (veel te grote en slappe) doos met twee losse stukjes piepschuim. Het was meteen een slooptoestel, en dat zijn dit ook nu. Helaas.

Kon je iets afleiden uit de feedback op Ebay? Mensen die nog nooit iets kwetsbaars verstuurd hebben kunnen soms erg naïef zijn in hun definitie van "goed verpakt". Was het een ervaren radio-verkoper? En had hij een goede feedback-score?
Als de feedback 98% of lager is ga ik tegenwoordig altijd even goed kijken wat daar de reden van is, voordat ik zaken doe. En bij radio's zoek ik altijd naar specifieke feedback m.b.t. verpakking.

Ik zou inderdaad proberen om tot een redelijke oplossing te komen met de verkoper (stuur hem ook wat foto's). Je merkt snel genoeg wat voor vlees je in de kuip hebt. Lukt dat niet, dan zou ik het gewoon via Ebay proberen.
Via Paypal ben je nog extra verzekerd, maar dat heb ik nog nooit onderzocht.

Laat dit je overigens niet te veel ontmoedigen om via Ebay te kopen. Het gebeurt gewoon af en toe, en je bent er even goed ziek van. Maar je wordt er wel wat voorzichtiger door.
Ik heb echt tientallen radio's uit alle hoeken van Europa op laten sturen, en het is slechts twee keer mis gegaan: de ene keer dus aan poeier (ging gelukkig maar om een eurootje of 40, maar toch...), en de andere keer kreeg ik niks opgestuurd. Toen heb ik gelukkig het gehele aankoopbedrag teruggekregen van Ebay (duurt wel lang overigens, maar het komt!).
Die laatste verkoper had trouwens een slechte feedback, dus ik had het kunnen weten. Hij is intussen van Ebay verwijderd.

O ja, ik heb ook nog eens een radio gekocht, en toen kreeg ik een heel ander type opgestuurd. Verkoper was niet voor rede vatbaar: "Hoezo, deze is toch ook van Philips en wit?".
Het ging gelukkig om een laag bedrag (tientjeswerk) dus ik heb een klacht ingediend en het verder maar zo gelaten.

Sterkte!


Groeten van Marcel


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum