verkoop en koop van spullen op dit forum (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 13.07.2008, 10:05 (5941 dagen geleden) @ jan schuur

Hallo dames zal ik dan maar zeggen dit was geen hoax of trol maar echt.

Echter heb ik weer wat geleerd dat hobbyisten gewoon elkaars concurrenten zijn en elkaar niets gunnen dus de rest gaat echt op marktplaats en niet meer hier u kunt daar de radio,s gaan kopen.

Jan

De waarde van iets ouds is wat de persoon die het koopt er voor geeft. De persoon die het verkoopt komt heel vaak aan spullen, waar hij niet op zat te wachten en die hij op moet ruimen. Zo gaan er dagelijks complete boedels naar opkopers, omdat het huis van een overleden familielid geruimd moet worden. Ik heb bij vroegere verhuizingen ook mooie bakelieten radio´s laten staan. Ze zijn op dat moment niets waard. Hetzelfde geldt voor de mensen die de spullen naar de milieustraat brengen. De mooiste dingen staan daarbij.
Tref je als hobbyist een dergelijk buitenkansje, dan is dat een lot uit de loterij.
Zo is het ook de buizentester gegaan. Hij is als overkompleet en afgeschreven weggedaan en er heeft gewoon iemand voor gezorgd dat hij net niet de container in ging. Wellicht kende die persoon iemand die hij er blij mee wilde maken, zonder geldelijk gewin.
Een naaste collega van mij kreeg ooit eens een doos met wat oude troep. De inhoud van de doos was wel een complete VARADYNE. Zo zie je maar. Dus 50 euro is dik betaald voor een overtollig apparaat. Zelfs een prima bruikbare kleurentv, die hetzelfde heeft gekost, brengt nog veel minder op.
Ik ben geen handelaar, maar kocht een redelijk zeldzame ECKO autoradio CR32 voor één euro. Een BC312N, helemaal compleet voor 10 euro Als je het niet meteen moet hebben, gewoon afwachten, er komt nog zat.

Henk Roovers


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum