Erres KY107 (Algemeen)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 15.01.2008, 14:09 (5965 dagen geleden) @ T. van Egten

Tjabing, deze Erres is mijn mooiste radio, ik heb 'm al bijna 25 jaar. Dus ik ben niet helemaal objectief als ik er iets over zeg.

Er is zit naast het plaatje “220” een schakelaar. Ik vermoed dat dit niet origineel is. Eigenlijk weet ik het wel zeker…maar toch maar even gevraagd!

Het toestel heeft af fabriek geen aan/uit schakelaar. Mijn Erres had een netschakelaar (een opbouwmodel) links opzij, ik heb het gat indertijd opgevuld en netjes bijgewerkt.

Op de linker zijkant zit ook een stekker ingang. Deze gaat naar een aansluiting rechts onder. Daar zitten twee stekkerbusjes. Zijn dit antenne ingangen?

Op het chassis zitten 2 antenne ingangen. De ingang aan de rand van het chassis is voor een lange antenne, deze kan eventueel nog worden aangepast door de trimmer die er vlak onder zit te verdraaien. De andere ingang is voor een korte antenne, het toestel speelt al prima op een antennedraad van een paar meter.

Weet iemand de geschatte productie grote van deze toestellen?

Van der Heem begon in 1926 met het produceren van radio's. Het eerste toestel heeft waarschijnlijk nummer 2001. Men nummerde gewoon door, ongeachte het type.
Om die reden is het lastig om te bepalen hoeveel KY107 toestellen er precies zijn gemaakt, ik denk zelf toch wel een paar duizend. Philips maakte soms 100.000 exemplaren van 1 type, dit soort aantallen zijn door Van der Heem nooit gehaald.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum