IEMAND DETAILFOTO LIJNTRAFO? (Techniek Radio/TV)

door Francesco, 16.01.2008, 19:58 (5957 dagen geleden) @ ruud

Hoi Ruud,

zoals jij zegt - en ik al vermoedde - is inderdaad de HS te hoog.
Haal ik de plug los van de HS, en haal ik de DY 87 eruit, zodat er geen HS op de beeldbuis komt, en schakel ik het toestel in, dan zie ik een blauwe gloed in de voet van de PY.
Dit is niet juist, dus het ligt niet aan defecte beeldbuis! (AMEN!)
Ik denk dat de aansluitingen van de lijntrafo van de PL 36 en de PY 88 zijn verwisseld: nu krijgt de PY 88 7 kV pieken te verwerken, hij kan slechts 5,5 kV aan.
Ook is de opgewekte HS dan een pak hoger, omdat er dan meer windingen zijn die de spanning meer opslingeren als de PL op de normale plaats van de PY staat.
De HS spoel is fout aangesloten heb ik al gezien (zit op top PY ipv top PL), en dit staat duidelijk anders getekend in service doc, en volgt logischerwijze uit schema.
De tekeningen in de serv doc is echter onduidelijk over waar de gele en groene draad (van de "primaire" ) naar toe moeten, meestal groen naar top PL en geel naar top PY maar dit kan fout zijn.

Zou iemand een close up foto kunnen posten van deze lijntrafo ( van het pertinax plaatje en diens aanlsuitingen vooral) en van de aansluitingen in de plug, dan zou ik zeer geholpen zijn!!!

Vriendelijke groeten!

Francesco


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum