de Armstrong super héterodyne 1920 (Algemeen)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 25.08.2014, 14:14 (3746 dagen geleden) @ freddy vercruyce
Bewerkt door John Hupse †, 25.08.2014, 14:59

een andere complicatie is het gebruik van een harmonische van de oscillatorfrequentie door RCA.

Was dit dan met opzet gedaan om anderen op het verkeerde been te zetten??

Het zal wel met opzet zijn gedaan, maar welk doel het precies dient weet ik niet. Misschien weet iemand anders dit wel. Ik ben wel eens een RCA patent tegengekomen dat hierover ging, het kan zijn dat RCA wilde uitsluiten dat de concurrentie haar patenten kon omzeilen door gebruik te maken van dergelijke harmonischen.

De oudste Superhotodyne werkt met twee triodes (dus met een aparte oscillator), het latere model heeft er slechts 1. Van dit laatste model vind je een schema in de schematheek onder RadioLL Superhotodyne.

[image]

waarvan de eerste triode zowel h.f. als m.f. versterking levert
Die hf versterking in de eerste lamp snap ik maar de lf versterking niet alhoewel ik zie dat de anode van de HF via de primaire van de HF spoel met de eerste mf lamp(filter?? ) verbonden is. Aan het rooster .Hoe werkt dit dan??

Het is een reflex schakeling. Het h.f. signaal plus het oscillatorsignaal wordt versterkt door buis 1, en komt via de h.f. transformator terecht op het rooster van buis 2. Dit is een roosterdetector, waardoor het h.f. signaal en het oscillatorsignaal worden "gemengd". Hierdoor ontstaat aan de anode van buis 2 het m.f. signaal, op een verschilfrequentie van circa 60 kHz.

Dit m.f. signaal wordt teruggevoerd via een 60 kHz doorlaatfilter naar buis 1, en wordt opnieuw versterkt door buis 1. Het versterkte m.f. signaal kan niet verder via de h.f. transformator (deze transformator is wel breedbandig, maar laat geen 60 kHz m.f. door), en gaat naar het ingangsfilter van buis 3 waar het m.f. signaal verder wordt versterkt.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum