EABC BUIS nieuw ..en toch (Techniek Radio/TV)

door Eleen @, Deurne (BE), 19.12.2017, 13:07 (2536 dagen geleden) @ verbeek
Bewerkt door Eleen, 19.12.2017, 13:14

Maar nu een vraag aan jou: wat gebeurt er fysiek met een emitterende diode? Verandert de samenstelling van het materiaal waar de anode van de diode van gemaakt is? Ja, blijkbaar, want de de diode kan niet meer als zodanig gebruikt worden?


Het is niet het materiaal waaruit de anode bestaat, dat wijzigt, maar het laagje barium en strontium op het kathodebuisje dat onder invloed van verwarming veroudert en hierdoor zijn emissie-eigenschappen op den duur verliest.

Zoek eens op "Lemmenskathode"

Ing. Lemmens heeft baanbrekend werk verricht in het Natlab met zijn onderzoeken naar het hoe en waarom van de termionische werking van kathode's.
Daaruit is de naar hem genoemde kathode "met nalevering van barium" ontwikkeld. In de kathode bevind zich een pastil met barium dat door oververhitting van de kathode vrij komt en naar de oppervlakte migreert om regeneratie van deze kathode te bewerkstelligen. Tijdens dit regeneratieproces mag er geen kathodestroom lopen. Het proces kan herhaald worden tot de pastil opgebruikt is.
Dit type kathode's vond voornamelijk toepassing buizen met zwaar belaste kathode, zoals bijvoorbeeld de EC157. Electronenkanonnen in klistrons en travelingwave buizen werden ook met een Lemmenskathode uitgevoerd, evenals bepaalde type's zendbuizen en beeldbuizen voor Radar.

Mvg, Eleen

--
Ik ben nog op zoek naar een PW4032 Philips Counter


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum