Loop afstemkoord B5X63A (Techniek Radio/TV)

door pvanos @, Opbrakel - Belgiƫ, 16.01.2018, 22:42 (2290 dagen geleden) @ Theo van Herwijnen

Theo,
Nog een paar detailvraagjes:
1) Ik heb het koord H op exact 707 mm gemaakt (buitenkant lussen), maar ik heb de indruk dat het schema niet erg klopt. Ik kom namelijk nooit aan 6 toeren rond het afstemwiel, maar eerder 4 (zoals op uw foto ten andere).
2) Vertrekken de lussen van metaalsnaar G en koord H allebei in dezelfde richting, van aan het nokje binnenin het afstemwiel ? Metaalsnaar G buigt eenmaal buiten het afstemwiel om, teneinde in wijzerzin verder te lopen naar boven.
3) Wat is de dikte van het afstemkoord H bij u ? Ik heb eentje gebruikt van 0,5 mm ("NG8";) maar dat slipt met 3 windingen (zoals per schema) rond de afstemaspoelie behoorlijk door, en het spiraalveertje staat ook niet genoeg gespannen.
Dus vermoed ik dat er zeker, zoals op uw foto, 4 windingen rond de afstemas zullen nodig zijn, voor betere grip omheen de afstempoelie en om het spiraalveertje meer op te spannen.
Bovendien vrees ik sterk dat 0,5 mm te dun is voor koord H, of te glad...
4) Tenslotte, hoe het FM afstemnaaldje op de exacte plaats te krijgen ? Waar moet het staan met de varco helemaal dichtgedraaid (of helemaal open) ?


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum