downloaden bij rmorg (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 03.03.2018, 15:14 (2218 dagen geleden) @ Wolfgang
Bewerkt door soundman2, 03.03.2018, 15:45

Is het niet handiger om gewoon lid te worden van Rmorg dan al dat gedoe om een paar centen uit te sparen ;-)


Dat is om zo meer waar, omdat het om Soundman2 gaat, die al jaren bekend staat voor zijn engagement in de electronica en ook in de toekomst een grote honger naar documentatie zal hebben.

Is dat zo, of heb ik gelijk?

Mvg, Wolfgang

In de NVHR database staan veel bijdragen die ik geleverd heb. Allemaal gratis, zelf gescand etc. Ik wil niet dat mijn gratis bijdragen verkocht worden voor welk bedrag dan ook. Schema's zijn vaak nog niet eens eigendom van degene die ze in bezit heeft (auteursrechten). Ik gebruik regelmatig schema's, maar bezit ook de kennis om een groot aantal reparaties zonder doc te doen. Ik heb menig schema verkregen door zgn back-engineering, dus vanuit een live toestand weer papieren docs te genereren. Velen werken zo als ik en de meeste doc's kan ik zonder problemen krijgen. Soms heb je iets unieks nodig. Ik ga daarvoor geen lid worden en ook niet mijn bijdragen beschikbaar stellen aan lieden waarvoor geld belangrijker is dan hobby.
Overigens die grote honger van Soundman2 valt wel mee. Meestal is het om iemand te helpen die niet zo bedreven is in electronica. Daar vraag ik buiten de verzendkosten geen cent voor.
Als ik anderen niet help dan is de honger ook over. Dan zal nog vaker het advies verschijnen: "Vervang eerst alles wat condensator heet" Voorbeelden te over van lieden die daar mee het bos zijn ingestuurd.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum