Elektriciteitsmuseum Radiotron Hoenderloo definitief einde? (Algemeen)

door Roland Huisman @, Zwolle, 22.03.2018, 20:06 (2220 dagen geleden) @ Ted Mooren
Bewerkt door Roland Huisman, 22.03.2018, 20:14

Helaas blijken het Hoenderloose "Nederlands Elektriciteits Museum" en het radiomuseum "Radiotron" opgeheven. De inventaris van beide musea is door derden opgekocht en afgevoerd en wordt internationaal verkocht/geveild, voorzover dit nog niet geschied is. Aldus mededeling van de erven.


Hallo Ted,

Bedankt, dat is een helder verhaal. Ik krijg het vermoeden dat de familie zelf geen binding had met de hobby van Ritmeester. Als ik bij wijze van spreken een koektrommelmuseum zou erven dan zou ik het ook van de hand doen. Wellicht heeft men het in eerste instantie wel als geheel aangebonden om het museum te behouden. Toch lijkt mij dat een lastige opgave om voor het totaalplaatje een koper te vinden.

Hij had mooie radiotoestellen staan maar de meeste staan ook wel bij andere verzamelaars... Wat ik in dit geval jammer vind is dat vooral de energietechnische kant met deze actie van de Nederlandse bodem lijkt te verdwijnen. Volgens mij was dat juist het unieke deel.

Overigens vraag ik mij af hoe interessant het radio/tv materiaal van het museum is op die "internationale" markt. Volgens mij was Ritmeester al langere tijd zich juist aan het richten op toestellen van Nederlandse bodem en het buitenlandse materiaal aan het verkopen...

Nou misschien zien we er nog een keer iets van voorbij komen... Maar het is dus inderdaad onherroepelijk over en uit met het elektriciteitsmuseum...

Zou misschien iemand op het forum een deel van het museum hebben gekocht?

Groeten, Roland


In 2009 is Ritmeester nog geridderd...
https://www.volkskrant.nl/wetenschap/oprichter-enige-elektriciteitsmuseum-geridderd~a37...
En binnen 10 jaar is de hele hap verdwenen... Eigenlijk wel bizar...


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum