Elektriciteitsmuseum Radiotron Hoenderloo definitief einde? (Algemeen)

door Leo Snoeren ⌂ @, Dongen, 22.03.2018, 20:36 (2216 dagen geleden) @ Roland Huisman

Tja..... Jammer, maar ik denk dat het ook een beetje veroorzaakt is door Marcel Ritmeester zelf: Hij heeft nooit toegestaan dat alles in een stichting werd ondergebracht, maar wilde zelf eigenaar blijven van de collectie. Begrijpelijk aan de ene kant, maar dit is de andere kant........ Ik zal niet zeggen "eigen schuld", maar hij heeft nooit toegestaan dan anderen zich met zijn museum bemoeiden.

Ooit had hij voor het museum een prachtig pand in Nijkerk, mooi gelegen aan een pleintje en een ideale plaats om een buiten beurs te organiseren. Door wat onhandige manoeuvres met het toenmalige gemeentebestuur, is hij verhuisd naar Hoenderloo. Dezelfde onhandigheid zorgde ervoor dat hij niet meer welkom wat bij het Dorpshuis en het daarnaast gelegen terrein.

Maar dat zat een beetje in de aard van de persoon; hij was wél erg gedreven en wist van veel spullen de toepassing en herkomst. Daarnaast kon hij als geen ander vertellen over stukken uit zijn verzameling. Nou ja, ik houd het erop dat het een typische man was.....

--
Met vriendelijke groet,

Leo Snoeren

https://www.rrd.link/ (onder constructie)

leosnoeren(apenslingertje)freedom.nl


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum