Knoppen van Philips en Siemens loskrijgen (Techniek Radio/TV)

door S.Leunissen @, regio Zuid Limburg, 29.03.2018, 22:57 (2214 dagen geleden)

Ik heb een Siemens E311D8 en deze heeft zwarte knoppen met dekseltje + bladveertje, daar achter een zeskant moertje erin en binnen in de knop een konische klem met 4 sleuven. Door de knop op de as te schuiven en vervolgens de moer aan te draaien zal die konische klem krimpen en de knop vastklemmen op de as.

Daar het bandbreedteschakelaar juk beweegt t.o.v. chassis moet ik erbij kunnen komen om dat vast te zetten. Enkele knoppen gingen gewoon los een andere na verhitten met soldeerbout (met een klein geluid van een knalletje).

Ik heb een passend boutje dat ik dieper kan doordraaien tot en met de kopse kant van de as. Het boutje steekt dan aan de buitenkant uit. Als ik die vast draai zal dat boutje bij door draaien of de schroefdraad kapot trekken of de knop komt los... of beide.

Ik heb al WD40 meer dan royaal in gespoten. Ook heb ik tieraps tussen de knop en frontplaat kunnen wurmen en kruislings als een soort trekker kunnen gebruiken.

Tikken op het klemmende metalen deel heb ik reeds gedaan. ik durf niet te hard te slaan vanwege de kristakllen. Zijn er tips.

Een polietrekker of een mondstuktrekker zoals in de muziek gebruikt worden zijn wat ideeen die mij te binnen schieten.

Ik hoef er nog maar twee... hierbij een voorbeeld van de ontvanger en zijn knoppen

http://www.shortwaveradio.ch/radio-images/siemens-e311-col.jpg

--
groet Sander
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum